Седем спортисти преуспели в шоубизнеса

Булевард

29-06-2016, 13:47

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Джина Стоева се оказа нудист (СНИМКА)

Джина Стоева завърта нов хит по Планета (видео)

Арнолд Шварценегер е готов за следващия „Терминатор 6“

Десет звезди, с които никой не иска да работи

Лятна киномания под звездите продължава в Банско

Знаменитости, за които не предполагате, че са гей – част първа

Знаменитости, за които не предполагате, че са гей – част втора

Знаменитостите и гениите са родени между декември и март

Форбс: Шарапова е най-известната руска знаменитост

Още една холивудска знаменитост се кандидатира за президент

Знаменитости омъжени за гей мъже без да предполагат

12 не толкова мили, колкото изглежда знаменитости

Джейсън Стейтъм стана травестит (снимка)

Джейсън Стейтъм се развява по гепардови гащички в клип

Домашен любимец спасил Мики Рурк от самоубийство

Преди да станат известни актьори и певци, те са постигнали значителни успехи в областта на спорта. Ето ги спортистите успели в шоубизнеса.

Мики Рурк

Бъдещият актьор от детството си е бил боец и обичал да организира улични битки. Ставайки по-възрастен, той намира по-подходящ начин за изразходване на енергията си - боксовия ринг. Мики е участвал в много състезания и често печели. Но харчи спечелените пари за наркотици... Поради тази причина, спортната му кариера не трае дълго.

Впоследствие, Рурк изкарва пари по различен, нечестен начин. Но ето, че всичко това  му писва ...  и той решава да стане актьор.

 

Симона Пейчева

За разлика от съотборничките си прочутата ни гимнастичка не продължи спортната си кариера като треньор, а се захвана с телевизия. На Световното първенство 2002 година в Щутгарт (Германия) печели 2 златни медала на топка и бухалки, сребро на обръч, носителка е на три златни, два сребърни и един бронзов медал от отборното класиране от Световното първенство в Мадрид (Испания) през 2001-ва година. Участвала е два пъти на олимпийски игри - Атина 2004 е 6-та в многобоя, а в Пекин 2008 в 10-та в многобоя. През 2015 година се впуска в приключението "И аз го мога!" по НОВА ТВ. След дълги битки и цели 3 месеца надпревари, тя грабна победата и спечели голямата награда.

Арнолд Шварценегер

Известният актьор, продуцент, режисьор и бивш губернатор на Калифорния започва своя път към славата областта на спорта. Още като ученик Арни се интересувал от бодибилдинг и достига в тази област безпрецедентни висоти. През 1967 г. Шварценегер става най-младият притежателя на титлата "Мистър Вселена". 

Една година по-късно, побеждава във всички състезания за бодибилдинг, които се провеждат в Европа. По-късно, Шварценегер, австриец по рождение, решава да се премести в САЩ, за да завладее нови спортни върхове. Обира всички възможни трофеи, последният от които - "Мистър Олимпия" слага край на спортната кариера на бъдещият Терминатор.

Джейсън Стейтъм

Този мъж някога е бил професионален състезател по скокове във вода. 12 години той е бил член на британския национален отбор, и се вписва в олимпийския отбор през 1988 година. Но съдбата се намесва и в края на 90-те той е забелязан от режисьора Гай Ричи, който го кани за  филма си "Две димящи дула". Актьорската му кариера започва с главна роля във филма на изтъкнатия режисьор и разбира се, след този успех, Стейтъм не си спомня за спортната си кариера.

Джина Стоева

Малко известен факт, е че фолк певицата Джина Стоева е била истинска олимпийска надежда. Тие завършила спортното училище в Русе с лекоатлетическата дисциплина Висок скок. За съжаление, след няколкото победи на републикански първенства Десислава Велчева Стоева избира учението, а по-късно и музикалното поприще, където също постига неочаквани висоти.

Жан-Клод Ван Дам

Преди да преуспее в киното, известният белгиец имаше много успехи в спорта. Той става безспорен шампион по културизъм в Европа. В родината си печели титлата на "Мистър Белгия". в своята категория.

Освен това Ван Дам е шампион по карате и кикбокс на Европа за 1979 в средната категория сред професионалистите (има черен колан). По време на кариерата си той е участвал в общо 22 битки, като отбеляза 20 победи и губи само 2 пъти и то по решението на съдиите.

Йосиф Кобзон

Малко хора знаят, но големият руски певец в младежките си години професионално е размахвал юмруци. По време на следването си, той започва да се интересува от бокс. Младежът печели шампионата в Днепропетровск за младежи, а след това и украинския шампионат в този спорт. Въпреки това, след първия нокаут младия Йозеф напуска ринга.