10 звезди отказали култови роли в киното

Булевард

28-05-2016, 00:00

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разкриха кой ще играе следващият Джеймс Бонд

Даниел Крейг отказа 100 милиона за да бъде 007 отново

Фотобомба! Хю Джакман изненада репортер (видео)

Джони Деп скрои номер на жена си (видео)

Самоубилата се приятелка на Джим Кери била сциентоложка

Клуни пренебрегва Брад Пит, кани Мат Деймън за кум

Според таблоидите Брад Пит върти две колежки едновременно

Киану Рийвс създаде собствена мотоциклетна компания

Уил Смит бесен на клюките за хомосексуалността на сина му

Скарлет Йохансон се омъжи за Ромен Дориак

Пак замесиха Джон Траволта в гей скандал

Гей афера! Джон Траволта бил луд по Том Круз

Джон Траволта се застъпи за сциентологията

Харисън Форд - какъвто го помним! (галерия)

Самолет с Харисън Форд се разби в Ел Ей

Новата къща на Джулия Робъртс в Малибу

Знаменитости, за които не предполагате, че са гей – част втора

Знаменитости, за които не предполагате, че са гей – част първа

Спортовете, които дори не предполагате, че съществуват (галерия)

Открий десетте разлики (галерия)

Нуди плажове – ето десетте най-добри в света (СНИМКИ)

Разсеян политик се издъни с порно в социалната мрежа

Депардийо нарече фестивала в Кан порнография

Пет холивудски актьори започнали кариерата си с порно

Гандалф: "Защо няма „Оскар“ за хомосексуалните актьори?"

Джени Лорънс: „Холивуд да преосмисли стандарта за женска красота“

Холивудски звезди навършващи 60 през тази година

Как се прави развод по холивудски?

Седемте най-апетитни деколтета в Холивуд

Още една холивудска знаменитост се кандидатира за президент

Холивуд рекламира България (видео)

Любовчии масово правят секс в киното

Том Круз ще гони зъл дух от дъщеря си

Том Ханкс свърза президентството на Тръмп с рептилоидите

Джулия Робъртс изкара 3 млн. за четири снимачни дни

Взрив от новия Джеймс Бонд влезе в книгата на Гинес (видео)

Индиана Джоунс, Форест Гъмп, Нео, Джейсън Борн – какви щяха да бъдат тези герои изиграни от други актьори?!

Така добре познатите на всички филми като "Форест Гъмп", "Матрицата" и дори "Индиана Джоунс" можеше днес да изглеждат много по-различно, ако на мястото на Том Ханкс, Киану Рийвс и Харисън Форд са били тези, които са избрани първоначално от режисьорите. 

Събрахме списък на десетте най-добри звезди, които са отказали главните роли във филми, създали по-късно емблематични образи в киното.

Джон Траволта - Форест Гъмп ("Форест Гъмп")

Назад във времето през 1994 г., когато режисьора Робърт Земекис просто започва работа по филма "Форест Гъмп", е планирал първоначално да предложи ролята на главния герой не на Том Ханкс, а на Джон Траволта. Звездата на "Брилянтин" обаче отказва ролята и по-късно призна, че многократно е съжалявал. 

Въпреки това, времето показа, че и за двамата решението е било за добро - Ханкс спечели любовта на зрителите по цял свят в лентата "Форест Гъмп", а Джон Траволта възражда кариерата си същата година със запомнящото се изпълнение във филма на Тарантино "Криминале ". В резултат на което актьорът получи през 1995 г. номинация за "Оскар" - истината, в края на краищата, тогава „Оскар“ в ръцете си вдигна високо Ханкс.

Емили Блънт – Черната вдовица ("Железният човек 2")

През 2010 г. Емили Блънт беше изгряваща звезда и студиата се надпреварваха едно през друго да й предлагат роли във високо бюджетни филми. Една такава е ролята на Черната вдовица в продължението на "Железният човек", която британската актриса трябвало да откаже поради факта, че е заета на снимачната площадка на други филми.

Ролята на Черната вдовица получи Скарлет Йохансон, но изглежда, че Емили Блънт въобще не съжалява, въпреки огромният успех на филма на Марвел в бокс офиса. Впоследствие актрисата също отказва ролята на Пеги Картър в "Първият отмъстител: Войната на героите" така излиза, че вероятно Емили Блънт и Марвел просто не са създадени да работят заедно.

Уил Смит - Нео ("Матрицата")

През 1999 г., Уил Смит е един от най-търсените актьори в Холивуд и логично не е изненадващо, че за братята Уашовски той е първи избор за главната роля в новия си проект "Матрицата". Както самият Смит призна по-късно в интервю, концепцията на "Матрицата", просто била неразбираема - и не бил уверен в успеха на филма, така избрал да се откаже от ролята. Вероятно, това е още по-добре: да си представим някой друг, различен от Киану Рийвс като Нео сега е почти невъзможно. В това е убеден и самият Уил Смит, който веднъж призна: "Видях играта на Киану в Матрицата, и ето нещо, което казвам много рядко – щях да се проваля на негово място."

Брад Пит - Джейсън Борн ("Самоличността на Борн")

През 2001 г., режисьорът Дъг Лиман търси актьор за главната роля в новия си проект - филм за Джейсън Борн. За тази роля той обмисля Ръсел Кроу и Силвестър Сталоун, но накрая се фокусира върху Брад Пит. В крайна сметка актьорът отказва да изиграе ролята на Джейсън Борн в полза на друг шпионски трилър - "Шпионски игри" (2001). В резултат Борн е изигран от Мат Деймън, а филмът доведе до началото на нов успешен франчайз - докато избрания от Брад Пит филм остана просто "преходен" трилър.

Том Селек - Индиана Джоунс ("Похитителите на изчезналия кивот")

Днес в ролята на Индиана Джоунс е почти невъзможно да си представим някой друг от Харисън Форд, но в действителност, първоначално тази роля е можел да получи звездата от телевизионния екран Том Селек. Джордж Лукас не изгарял от желание да снима Харисън Форд във всеки свои филм и затова нарочно предложил ролята на Индиана Джоунс на не толкова известния тогава актьор. Въпреки това, Том Селек предпочел да не поема риска и да остане верен на своя сериал "Магнум" (1980-89), донесъл му награда ЕМИ.

До началото на снимките на Индиана Джоунс оставали само три седмици и режисьорът Стивън Спилбърг и продуцентът Катлийн Кенеди убедили Джордж Лукас да покани Харисън Форд - останалото, както казват, е история.

Джим Кери - Едуард Ножиците ("Едуард Ножиците")

На прослушване за новия филм на Тим Бъртън "Едуард Ножиците" (1990) се изредили почти всички от най-известните по това време холивудски актьори, и не само - от Том Круз и Робърт Дауни Джуниър до… дръжте се да не паднете - Майкъл Джексън. За един от основните претенденти дълго време се смята Джим Кери - но в крайна сметка това е ролята, която той никога не поема, защото Кери нямал достатъчно опит в драма жанра. Ролята на Едуард поема Джони Деп, който всъщност по-късно работи заедно с Тим Бъртън повече от 20 години. Джим Кери трябваше да чака почти едно десетилетие, преди да покаже своите таланти в драмата "Шоуто на Труман".

Хю Джакман - Джеймс Бонд ("Казино Роял")

През 2006 г., вече изглежда, че Джеймс Бонд се е изчерпал, и продуцентите се заемат да намерят ново лице за ролята на Джеймс Бонд. По това време основните кандидати за ролята на новия 007 били бъдещият "Супермен" Хенри Кавил, звездата от "Властелинът на пръстените" Карл Ърбан и Сам Уортингтън. Най-близо обаче до това да играе Джеймс Бонд е стигнал Хю Джакман, който просто отказва да приеме емблематичната роля.

По-късно, актьорът призна, че не посмял да приеме друг мащабен проект по средата на снимките на франчайза Х-Мен.

Харисън Форд - Оскар Шиндлер ("Списъкът на Шиндлер")

Харисън Форд е най-касовият актьор в историята на Холивуд и не е изненадващо, че в продължение на почти 30 години от кариерата си на актьора неведнъж са предлагани много интересни роли, повечето от които той отхвърля. Най-важната такава отхвърлена от Харисън Форд е главната роля в "Списъкът на Шиндлер" – още от началото Стивън Спилбърг планира да я даде именно на звездата на своя франчайз за Индиана Джоунс. 

За разлика от Мел Гибсън и Кевин Костнър, също претендиращи за ролята, по това време Форд вече е световно известен, благодарение на което "Списъкът на Шиндлер" трябвало да привлече възможно най-широка аудитория. Въпреки това, в края на краищата, след дълга дискусия със Стивън Спилбърг Форд решил да не "привлича" вниманието за филма върху себе си и изоставя проекта в полза на Лиам Нийсън, който спечели благодарение на тази си роля "Оскар".

Том Ханкс - Джери Магуайър ( "Джери Магуайър")

Режисьорът Камерън Кроу показва сценария "Джери Магуайър" на Том Ханкс, преди проектът да е одобрен от студията TriStar Pictures, надявайки се, че той ще играе главната роля. Том Ханкс похвалил експлозивната смес от комедия и драма, но решил да се откаже от главната роля защото не се смята за съвсем подходящ за нея. 

Според актьора, на него му липсвала агресивността необходима да се създаде един наистина автентичен образ на главния герой. В резултат на това Кроу убеждава във филма да се снима Том Круз, чиято роля в "Джери Магуайър" е една от най-запомнящите се в кариерата му и носи на Круз втора поредна номинация за "Оскар". Том Ханкс по-късно заяви, че никой не би могъл да бъде Джери Магуайър освен Том Круз.

Моли Рингуалд - Вивиан ("Хубава жена")

Благодарение на участието си в "Шестнадесет свещи" (1984) и "Клуб "Закуска"" (1985), в началото на 90-те Моли Рингуалд е една от най-търсените актриси в Холивуд. Именно поради тази причина режисьорът Гари Маршал й предлага главната роля в новия си филм "Хубава жена", макар че той твърди същото и за много други актриси - включително Дженифър Конъли, Уинона Райдър и Дженифър Джейсън Лий. 

Въпреки това, Моли отказва ролята почти веднага, като казва, че й е неудобно да играе момиче на повикване. Тогава на режисьора му се налага да рискува като кани в проекта практически почти неизвестната по това време Джулия Робъртс. Вече на всички по света им е ясно, че не е загубил, тъй като благодарение на нея "Хубава жена" се превърна в една от най-популярните романтични комедии на всички времена. От това стечение на обстоятелствата печели очевидно най-много Джулия Робъртс, която и след почти 30 години продължава да бъде една от най-известните актриси в Холивуд, а Моли я помнят само хардкор феновете на Джон Хюз.