Студената война за „Евровизия“

Булевард

20-05-2016, 18:57

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поли Генова “If Love Was A Crime”

Къде сгрешиха букмейкърите в предвижданията за „Евровизия“?!

Българското жури в Евровизия се показа като антибългарско и проруско

Украйна ще "филтрира" руснаците на "Евровизия 2017"

Eвгени Димитров: Брилянтна Поли Генова на "Евровизия", но конкурсът бе опорочен

Руснаците гракнаха срещу „Евровизия“

„Евровизия“ отговори на петицията за преразглеждане на победителя

Забраниха на Киев да „филтрира“ руснаците на „Евровизия“ 2017

Украинците предложиха Верка Сердючка за водещ на "Евровизия 2017"

Криско: "Евровизия" е гейски конкурс"

Арменката Ивета ядоса „Евровизия“, ще я санкционират

Сергей Лазарев: „Гейовете няма защо да се страхуват в Русия ако победим в Евровизия“

Лазарев се преби на репетиция за „Евровизия“ (видео)

Тимбърлейк: „Искам да открия новата Селин Дион на Евровизия“

"Евровизия", Киркоров тъне в кралски лукс в Стокхолм

Руски граничари издевателстваха над изпълнител от „Евровизия“

„Евровизия“ забрани флаговете на Крим и ИДИЛ

Кой гласува с най-много точки за България и Поли Генова?

Русия задвижи пропагандната си машина в борба с победата на Украйна

Руските държавници и културтрегери поведоха студена война срещу победителката в "Евровизия". "Кръстоносният поход" се дължи на факта, че те не могат да преглътнат победата на украинката Джамала в конкурса „Евровизия“.

Пропагандната машина на "братушките" бе задвижена моментално след загубата на страната в сетни опити да се промени крайният резултат. Над това заключение ме навеждат засилените антиукраински публикации в проруските издания.

Всички възможни ресурси и „инструменти“ от арсенала бяха изкарани на бойното поле за да се оспори победата на Украйна в „Евровизия“.

Първо се появи петиция, която изненадващо натрупа над половин милион подписа за 2-3 дни. В подписката се настоява организаторите да преразгледат победата. Отговорът – няма да има преразглеждане.

Тогава Москва събуди „спящи“ клетки от времето на студената война за да саботират изборът на победителката.

Веднага се нароиха информации оспорващи резултатите и дискредитиращи членове на журито. Така изведнъж се оказа, че датчанка била дала 12 точки по грешка за победителката, а член на шведското жури се бил изказал преди време против Русия (през 2012).

За финал песента на Джамала нямала право да участва в конкурса защото е изпълнявана преди конкурса. Появи се твърдение, че от YouTube е изтрит клип доказващ подобно нарушение на правилата на „Евровизия“, но организаторите отново не обърнаха внимание на нападките.

Освен това руското министерство на финансите издаде забрана на банките да отпускат заеми на Украйна за провеждането на „Евровизия 2017“.

Проруски сайтове не спряха да атакуват и новата система за изчисляване на вота, както и националните журита на страните участнички. Филип Киркоров громко призова за намаляване на процентното съотношение на гласовете жури-зрители в полза на публиката.

Ръководството на EBU продължава все така учтиво да напомня, че политиците нямат право да се месят в музиката, и стискайки зъби още търпи хистеричните изблици на русофилите.

Истината, е че отричащата поражението руска пропагандна машина се бори срещу решението на собствената си публика, която е гласувала с 10 точки за Джамала.

Да, правилно ме разбрахте, няма грешка – руската публика е дала 10 точки за украинката.

Каквото и да кажат и да направят московските апаратчици, ще трябва да преглътнат загубата.

ВИДЕО: Джамала - "1944" - Финал "Евровизия" 2016

Лично аз съм на мнение, че руската песен не заслужава и третото място, там трябваше да бъде австралийката Дами, а нашата Поли щеше да се чувства перфектно на втората позиция.

Всички, които скочиха срещу песента на Джамала предизвикват съмнения за своята музикалност. Това наистина е най-добрата песен тази година и най-доброто изпълнение. Комбинацията от това плюс личната история и окупацията на Крим и Донбас от Русия, се превърна в ракета носител към първото място за Джамала.

Силно озадачение (отвращение?) предизвиква решението на българското жури, което е оценило песента „1944“ с нула точки, а е заделило 12 за руското изпълнение. Мнението на гласувалите български зрители е разделено 12 точки за Русия - 10 за Украйна.