"Евровизия" 2016 - последни предвиждания и новини

Букмейкърите промениха коефициентите, България пак слезе до 10 място

В неделя в Стокхолм беше официално открит 61-ят песенен конкурс „Евровизия“. От създаването на състезанието за първи път това се прави с церемония в стил червен килим, по който дефилираха, продуценти, режисьори и разбира се главните участници в състезанието – изпълнителите.

Церемонията беше излъчена на живо в интернет и комбинирана с тегленето на жребия за реда на участието.

Нашата представителка Поли Генова премина енергична и засмяна по червения килим. Водещите коментатори отбелязаха нейното зареждащо присъствие на сцената по време на репетициите и на съпътстващите събития. Те подчертаха популярността й в България и факта, че беше водеща на детската Евровизия в София.

Поли ще пее под номер 12 на втория полуфинал на конкурса – 12 май, облечена с черен тоалет допълнен от светещи LED елементи на дизайнера Антония Попова, която се занима със създаването на костюми за театъра и киното. Идеята е Поли да изглежда като войник на любовта и светлината.

Конкурсът започва тази вечер с първи полуфинал. Шоуто ще се излъчва директно по БНТ1 и БНТ HD.

Междувременно букмейкърите пренаредиха коефициентите за залаганията след като изгледаха репетициите на всички участници.

След седемте дни на репетиции в Глобен Арена в Стокхолм букмейкърите вече имат три ясни фаворити за победа на конкурса за песен Евровизия 2016, това са Русия , Украйна и Франция.

Украйна влезе в челната тройка и така измести домакините Швеция.

Сергей Лазарев от Русия с песента "You Are the Only One" е фаворит да спечели Евровизия през последните два месеца. Но след първата репетиция на Русия букмейкърите започнаха да се съмняват, че Сергей наистина може да го направи. От аматьорското видео изтекло от репетициите е трудно да се прецени шоуто на сцената и особено 3D проекциите и визуалните ефекти. Дали Русия не прекалява с тяхната хореография ? За изпълнението му е необходима концентрация, а той случайно падна от елемент на една от репетициите.

Втора репетиция на Сергей Лазарева

Джамала от Украйна впечатли букмейкърите, феновете и пресата с първите си репетиции. Песента й "1944" идва с много силен израз и послание. Нейното изпълнение и особено лицето й наистина оказват влияние, и е трудно да не я гледате, и да слушате текста на песента, когато тя пее песента си по начина, по който го прави. След първата репетиция на Джамала букмейкърите я изведоха в таблицата, от осма позиция до трета, а след втората си репетиция Украйна в момента е на второ място в таблицата за залагания.

Втора репетиция на Джамала

Амир от Франция непрекъснато се катери в класациите на букмейкърите последните няколко месеца с песента си  "J'ai Cherché".  До петък той беше втори, но след първата репетиция, букмейкърите вече го поставят позиция по-ниско в таблицата за залагания. Нищо не се е променило след втората му репетиция в неделя 8 май.

Втора репетиция на Амир

Поли Генова, която влезе на 13 позиция с представянето на песента си "If love was a crime", се изкачи до 10 място и дори след концертната обиколка букмейкърите я поставиха под номер 5 в листата, след репетициите обаче, букмейкърите я върнаха на 10 място.

Втора репетиция на Поли Генова

Очевидно сценичното представяне е от голямо значение за победата според букмейкърите.

С Поли Генова тази година България участва за десети път на конкурса, като единствените български финалисти са Елица и Стунджи с песента „Вода“ през 2007, тогава те заеха почетното пето място.

Според гласуването от посетителите в сайта на „Евровизия“ България има само 2% от гласовете за сравнение Русия – 13% а Франция 12%.