Любо Ганев: Измислени еколози убиват спорта

Съседите развиват зимния туризъм, а ние тъпчем на едно място

Спортните звезди на България бурно реагираха, след като бяха обявени за "елитни проститутки" от Стефан Аврамов, едно от лицата на "Зелените".

Поводът беше открито писмо на родни шампиони до премиера и кабинета. В него те призоваха властта да не се поддава на рекета на "шепа псевдоеколози, които водят война срещу българския спорт и зимен туризъм". Под писмото са подписани Стефка Костадинова, Боян Радев, Петър Попангелов, Екатерина Дафовска, Любо Ганев, Димо Тонев, Илияна Раева, Наско Сираков, Мария Гроздева, Весела Лечева, Александра Жекова, Виктор Жеков, Ина Ананиева, Владо Николов, Алберт Попов, Симеон Щерев, Станка Златева, Пепа Мицева, Йорданка Благоева, Здравка Йорданова, Петър Стойчев, Ваня Гешева, Димитър Бербатов, Лъчезар Танев и др.

Реакцията на Аврамов се появи във Фейсбук.

"Декларацията на спортистите не ме учудва. Футболисти, манекенки, попфолк звезди и прочие елитни проститутки съм ги сложил в една графа", написа екологът и предизвика гнева на спортна България. Своето мнение по казуса пожела да изкаже пред "Стандарт" волейболната ни легенда Любо Ганев.

Давам мнение като спортист и българин, който знае, че курорт като Банско е на световно ниво, а малко неща у нас са такива. Дали трябва да се доразвие, като се направи още един лифт и няколко писти, това ще е само за добро, защото съседните ни страни си развиват зимния туризъм, а ние тъпчем в последните 5 години на едно място.

Няма кой да ме убеди, че един лифт ще наруши екологичното равновесие в района. Всякакви такива протести, които правят екоорганизации са измислени. Те трябва да се изказват като експерти по темата за екология. Откъде накъде ще им се вярва и въобще ще се изказват относно закони, икономика, работна ръка и заетост. Тук мирише на нещо друго. Концесионерът и държавата трябва да си се разберат. Ако има екологично нарушение, те трябва да се разберат, а такова както и министърката на екологията каза - няма. Нека канят за мнение хора, като мен, които искат развитие на зимния ни туризъм. Важно е за зимните спортове да имат инфраструктура - лифтове и писти, както във волейболът и баскетболът има зали, а футболът има стадиони. Къде тези спортисти да тренират. Ето един Радо Янков без полигон за сноуборд постигна нечуван успех, като спечели световната купа. Значи зимните спортове трябва да се развиват и аз съм за това.

Колкото до този, който написа, че спортистите са елитни проститутки, само защото сме дали своето мнение по казуса с развитието на зимния туризъм, ще кажа следното. Проститутките са тези, които правят секс за пари. Аз като правя секс, пари не вземам. Този, който написа тази простотия, нека да каже, ако съм му взел пари, и ще му ги върна. Може да му е харесало. Иначе такова отношение към водещите български спортисти е обидно и подсъдно.

 

Източник: standartnews.bg