Как се прави развод по холивудски?

Една от най-известните жени адвокати, работеща по бракоразводни дела на знаменитости, разкри, че в близко бъдеще, няколко звездни двойки ще обявят раздялата си.

Лора Васер е една от най-известните и квалифицирани адвокати, ангажирана с разводите на холивудските звезди. В интервю за Bloomberg Businessweek тя разкри, че в момента работи с няколко доста известни клиенти по подготовката на документите им за развод. 

Според адвоката, идва сезонът  на разводите, които винаги започват след зимната ваканция и церемонията по връчването на наградите "Оскар". От една страна зимните ваканции често са повод за изневяра, а от друга звездите не искат да предизвикват ненужни въпроси докато дефилират по червения килим. Васер, като всеки адвокат с добра репутация, не разкрива имената на тези клиенти. Конфиденциалността в тези дела е толкова важна, че понякога дори колегите й не знаят, над чие дело работи.

47-годишната Васер е ветеран в някои от най-тежките холивудски бракоразводни битки. Сред нейните клиенти са бившата съпруга на Арнолд Шварценегер, Мария Шрайвър, Денис Ричардс (при развода с Чарли Шийн), Ким Кардашиан (при развода с Крис Хъмфрис), Анджелина Джоли (за развода с Били Боб Торнтън), Бритни Спиърс (за развода с Кевин Федърлайн).

В интервюто си тя разкрива и няколко тайни как да се намали влиянието на медиите при звездната раздяла. Според нея, официални изявления е най-добре да се правят преди дълъг уикенд, тогава хората са заети със себе си и своите близки и обръщат по-малко внимание на светските новини. Най-добре е ако в същото време развод обяви и друга звездна двойка, тогава вниманието на пресата е разделено и така отзвукът е по-малък. 

"Съветвам клиентите си - казва Васер - че има още една двойка, която ще се разделя и по-добре да изчакат малко и да обявят развода по едно и също време."

Като един от най-успешните си случаи тя споменава развода на Антонио Бандерас и Мелани Грифит - към момента на подаване на молбата, по съвет на Васер, двойката е разделила всички имоти, както и е решила всички други въпроси, така развода станал само юридическа формалност. Въпреки това, над споразумението адвокатът и звездните клиенти трябвало да работят година и половина, но успяват да избегнат намесата на таблоидите в и без това трудния процес.

Самата Лора Васер е била омъжена веднъж за известно време. Тя има двама сина от различни мъже. Въпреки това, тя твърди, че не е противник на брака като социална институция, но не иска да се омъжва отново. "Не бих искала хората да мислят, че не вярвам в любовта и силната връзка, това не е така - казва тя. - Сред моите приятели има много щастливи и с дълъг брачен съюз."