Не бой се, Григоре! Ела след година!

Спорт

09-02-2016, 09:35

Снимка:

Facebook

Автор:

Александър Йорданов, Facebook

Всичко от Автора

Още по Темата:

Григор Димитров е заложник на дребни сметки и война за власт в България

НЕ БОЙ СЕ, ГРИГОРЕ! ЕЛА СЛЕД ГОДИНА!

Това написа в профила си в социалната мрежа Фейсбук председателят на Народното събрание в периода 1992-1994г, дипломат и политик Александър Йорданов

Завърши първият в спортната история на България тенис турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП). Победителят Роберто Баутиста Агут е първият шампион от АТР 250 турнира Garanti Koza Sofia Open. На финала той се наложи с 2:0 сета над Виктор Троицки, в отделните части 6:3, 6:4. Срещата в „Арена Армеец” се игра пред 8 500 зрители. 
Българските зрители видяха на живо как играят тенисисти, които са по-добри и с по-висок рейтинг от българина Григор Димитров, който не уважи за пореден път България и своите многобройни фенове. Причината вероятно е била страх от загуба пред родна публика. Но спортът не е само победи, пари, хубави момичета, скокове в бистрите води на залива Акапулко, раздаване на автографи. 
За Баутиста Агут титлата в София е общо четвърта титла и втора за сезона, след като през януари той триумфира и в Окланд. Така само той и Новак Джокович имат по два трофея от началото на годината. Испанецът си заслужи и 250 точки за ранглистата, както и чек за €82 450. Финалистът Троицки напуска надпреварата със 150 точки и €43 430. Така Баутиста Агут е вече на 17 място в световната профеионална ранглиста, с десет пред нашия Григор Димитров, а финалистът Троицки се придвижи до 22 място и е също преди българина, който пропусна исторически шанс да победи в първия организиран от България турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти. Затова: ЧЕСТИТО НА ПОБЕДИТЕЛЯ, а на нашия Григор Димитров да пожелаем: "Не бой се Григоре, ела след година!"
 

 

НЕ БОЙ СЕ, ГРИГОРЕ! ЕЛА СЛЕД ГОДИНА! Завърши първият в спортната история на България тенис турнир от календара на Асоц...

Публикувахте от Александър Йорданов Александров в 7 февруари 2016 г.