Форбс: Шарапова е най-известната руска знаменитост

Булевард

27-07-2015, 03:01

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ето как Распутина възпя Путин с епична ода (ВИДЕО)

Русия е сред десетте най-опасни страни в света

Целувка с Кончита Вурст вбеси руски депутат хомофоб (ВИДЕО)

"Форбс" за скандала с КТБ: Мащабна измама

Кои са най-високоплатените актьори според "Форбс"

Джеймс Патерсън е най-богатият писател според "Форбс"

Слави и още плевенчани в престижна класация на "Форбс"

Най-скъпият круизен кораб според сп. "Форбс" е във Варна (видео)

Михалков дари мобилен кинотеатър на косовските сърби

Филип Киркоров продава апартамента от времето с Алла Пугачова

Киркоров продава любовното си гнездо от времето с Алла Пугачова

ВИДЕО: Пияният Филип Киркоров в ролята на Дядо Коледа

Лелята на Филип Киркоров настоява той да се ожени пак

Григор и Маша разделени заедно

Край на романа между Гришо и Маша (снимки)

Наша Маша - най-хубава (галерия с корици на Шарапова)

Жириновски иска да представя Русия в „Евровизия” (ВИДЕО)

„Гей мафията” прецакала Русия на „Евровизия”? (ВИДЕО)

Американското издание подреди най-известните руски знаменитости и добави информация за техните приходи

Тенисистката Мария Шарапова оглавява за трети път поред списъка на на най-известните руски знаменитости, съставен от списание Forbes.

Годишната класация е публикуван на интернет страницата на изданието. Доходите на 28-годишната Шарапова са нараснали за годината от 24.4 до 29.7 милиона долара, според изданието.

Мария Шарапова

Шарапова е на второ място по споменаване в медиите (7166 позовавания на година), а при търсене в "Yandex"(популярна руска търсачка) е на 30-то място (830,955 заявки).

Мария Шарапова е втората най-известна тенис ракета в света, според Форбс. Тенисистката е била на върха на класацията на Форбс през 2013 и 2014.

Филип Киркоров

До второто от пето място, се издига певеца Филип Киркоров, отстъпващ почти три пъти по приходи на Шарапова (10,4 милиона долара), той също губи и в споменаване в медиите (около 2900). Въпреки това, певецът е по-често търсен в "Yandex"  с повече от три милиона заявки в търсачката.

Третото място е за певеца Григорий Лепс, чиито годишни приходи са в размер на 12,2 милиона долара.

Четвърти е хокеистът на "Вашингтон Кепитълс" и руският национален отбор Александър Овечкин с приходи от 12,2 милиона долара.

Александър Овечкин

Друг руски хокеист от НХЛ играч на "Питсбърг" Евгени Малкин е седми в класацията с 9,9 милиона долара приходи.

На пето място е ТВ водещата Ксения Собчак с приходи от 1.2 млн долара следвана от режисьора Никита Михалков  с 0.4 милиона долара.

Десетката заформят тазгодишната руска представителка  на "Евровизия" Полина Гагарина и певеците Николай Басков и Дима Билан.

От футболистите най-високите места в класацията заеха нападателят на "Динамо" Москва Александър Кокорин на 18-то място и приходи от 5,9 милиона долара и вратарят на ЦСКА Москва Игор Акинфеев  на 19-то място с 2,5 милиона долара.

Сред представителите на спортния свят в класацията е също и боксьорът Александър Поветкин на 44-то място с 2,5 милиона долара.

Данните за приходите са събрани чрез партньорска проверка въз основа на анализ на данни предоставени от списъка с участниците и независими анализатори, както и информация за броя на копията на продадени музикални албуми и книги, наградни фондове от турнири, рекламни договори и графика от турнетата на артистите.

Форбс изчислява общия размер на получените плащания и хонорари за класираните участници от 1 Юни 2014 до 31 май 2015 г. (взети са предвид само доходите, получени от експлоатацията на таланта на въпросната знаменитост).

За периода от 1 юни, 2014 до 31 май 2015 г. рублата падна с 34%, а това намалява приходите на руските знаменитости. Общо 50 членове на списъка за годината са спечелили 174 милиона долара това е с 24% по-малко, отколкото през 2014 година. Тази тенденция не се отнася за известни личности, спечелил в чужбина, спорд Forbes.ru.

Най-известните руски спортисти - Мария Шарапова, Алекс Овечкин и Евгени Малкин получават малко по-малко от 47-те руски звезди в списъка на Форбс.