Анита Мейзер за войната на „миските”, лицензите и световните конкурси

Пред журналисти тя нагледно опроверга обвиненията срещу нея и показа отворено писмо до медиите от Дейвид Мармел, собственик на Мис Свят

Актуалната носителка на титлата „Mrs. Bulgaria World” (в превод „Мисис България Свят”) – Анита Мейзер свика пресконференция във Варна, на която бяха поканени всички медии.

Пред отзовалите се журналисти Анита пожела веднъж за винаги да сложи точка на поведената срещу нея медийна война и да опровергае обвиненията, че тя е „самозванка”, „крадла на титли” и „недостойна да се нарече Мисис България”.

Потърпевшата нагледно показа разликата между двата конкурса. Основните разлики са в изписването на марките.

На вниманието на присъстващите Анита Майзер обясни и разликата между лицензите, които са патентовани в България и този, който притежава самата тя, и обърна внимание на някои несъответствия и разминавания в имената на провежданите в страната ни конкурси и лентите връчени на победителките в тях.

Забележете разликата в запазената в патентно ведомство марка и изписаната на лентата титла:

А, ето как е изписана титлата в сайта на конкурса „Мисис България”, титла за която организаторите нямат лиценз.

От публикуваните в сайта на „Мисис България” удостоверения за патент става ясно, че там фигурират марките: „Мисис Свят - България”, „Мисис България / MISIS BALGARIYA”, “Мисис България - Свят”, „Mississ World” и др., но никъде не е показан патент за марката чийто представите е Анита Мейзер, а именно „MRS. WORLD” (в превод „Мисис Свят”) и „MRS. BULGARIA WORLD” (в превод „Мисис България Свят”).

Няма как да не забележим, че някои от изписаните на латиница думи нямат аналог в английската граматика - думата „Mississ” и думата „Balgariya” са грешно изписани на всички езици използващи латинската азбука.

Лицензът за MRS. BULGARIA WORLD / MRS. WORLD притежание на Анита Мейзер и Яненка Люцканова

Госпожа Мейзер изказа силното си разочарование от журналистите и медиите, който са разпространили непроверените обвинения към нея, доверявайки се на думите само на един човек, без да са убедени във фактите предоставени от източника им.

Анита се оплака и от отказа на предаването „Господари на Ефира” да й предоставят право на отговор на обвиненията в кражба на запазена марка и самопровъзгласяване за представител на България на конкурса „Mrs. World” (в превод „Мисис Свят”).

Припомням, че високорейтинговото шоу излъчи репортаж, в който жена представяща се за притежател на лиценза и правата за организиране на конкурса „Мисис България”, я обвинява в по-горните прегрешения.

Същото предаване съвсем скоро обвини журналист от бургаски сайт, че публикува непроверена от поне още два независими източника информация, става въпрос за историята „Дакел на фурна с картофи”.

Същото тв шоу обаче допусна подобна грешка, след като авторите на репортажа за Анита Мейзер не са си направили труда да проверят информацията от своя източник, а сега не желаят да предоставят право на отговор, което са длъжни по закона за радио и телевизия.

Пред присъстващите журналисти набедената „миска” показа документални доказателства, че тя е лицензиран представител на световната марка „Mrs. World” (в превод „Мисис Свят”).

Показан бе легализиран превод на отворено писмо от Дейвид Мармел, собственик на марката „Mrs. World” (в превод „Мисис Свят”) "до заинтересованите включително медиите".

В писмото г-н Мармел ясно заявява, че не познава Меги Савова, никога не чувал за нея и неговата компания никога не е работила с нея, а още повече победителки в нейни конкурси да са се явявали на „Mrs. World” (в превод „Мисис Свят”).

През изминалите години той винаги е работил единствено и само с Яненка Люцканова, която досега е била единствен представител на марката. Яненка Люцканова е изпращала всяка година омъжени българки (победителки в местния конкурс „Mrs. Bulgaria World”) на световния конкурс, някои от които са много добре познати и известни: Яна Маринова, Бояна Йорданова, Яненка Люцканова, Анита Мейзер и др.

Отвореното писмо на г-н Дейвид Мармел до медиите

Дейвид Мармел изрично потвърждава, че от март тази година неговите екслузивни представители за България са Анита Мейзер и Яненка Люцканова, като добавя, че ги упълномощава да провеждат конкурса с марката „Mrs. World” (в превод „Мисис Свят”) в България, както и да издигат след проведен конкурс носителка на титлата „Mrs. Bulgaria World” (в превод „Мисис България Свят”).

Накратко, това обяснява, че единствено победителки в конкурса „MRS. BULGARIA WORLD” (представян от Анита и Яненка) могат да стигнат до световния конкурс за омъжени жени „Mrs. World”. С това претенциите на организаторите на „Мисис България” към Анита Мейзер се обезсмислят напълно и остават безпочвени.

В заключение Анита Мейзер заяви, че няма намерение да води война, тя дори е предложила на организаторите на „Мисис България” да обединят сили в провеждането на съвместен конкурс и дори ще предостави шанс на участничка в „Мисис България” да участва в борбата за „Mrs. World” (в превод „Мисис Свят”).

На протегнатата за помирение и съвместна работа ръка от „Мисис България”, отговорили, че ще си помислят, а само два дни по-късно в жълт вестник се изляла поредната поръчкова кофа с помия по адрес на Анита Мейзер.

В друга нарочна статията, която Анита показа се описва подробно жилището и начина на достъп до него, като се набляга, че вътре тя държи скъпи бижута и пари и се набляга на това колко заможна е тя. В дописката Мейзер заподозря опит да се насочи вниманието на гастролиращи обирджии и престъпници, които евентуално да атакуват домът й с цел обир.

Накрая актуалната мисис потвърди, че е твърдо решена да организира големия световен финал на конкурса „Mrs. World” (в превод „Мисис Свят”) в родината. Като единствената й цел е да популяризира страната по целия свят. За да успее, тя търси помощта на министерството на туризма, представителите на бизнеса и крупните хотелиери.

Анита Мейзер призова за помирение и взаимопомощ всички с думите: "Нека използваме шанса да покажем на целия свят колко красива страна е България!".

В края на пресконференцията общото мнение на присъстващите бе, че са били подведени от некоретно представена информация и пожелаха успех на начинанието.