Рожденият ден на Дейвид Бекъм струвал 240 хиляди евро (СНИМКИ)

Сред гостите бяха бившите Спайс Гърлс, Ева Лонгория и Лив Тейлър

Английският футболист Дейвид Бекъм отбеляза своят 40-ти рожден ден с пищно парти в луксозен резорт в  Мароко на 2-ри май.

Кланът Бекъм кацна в Маракеш в 23:30 в петък вечер, цялото семейство изглежда готово да отпразнува 40-ия рожден ден на Дейвид с грандиозен парти уикенд.

Дейвид, Виктория и четирите им деца демострираха добро настроение, излизайки от техния частен самолет, който излетя от Фарнбъроу  в петъчната вечер.

Близките приятели на семейство Бекъм Гордън и Тана Рамзи бяха първите гости, след тях в екзотичната локация на парти уикенда започнаха да пристигат и останалите за големия рожден ден на пенсионирания футболист.

Гостите пристигат на летището (от ляво на дясно): Ема Бънтън, Ева Лонгория, Гордън и Тана Рамзи, Дейв Гарднър и Лив Тейлър, Мел Си

Сред тях са най-добрият приятел на рожденика, футболния агент Дейв Гарднър и холивудската му приятелка Лив Тайлър. Към тях скоро се присъединяват телевизионната водеща Ванеса Фелтц с партньора си Бен Офеду и спайските Ема Бънтън, Мел Cи и Гери Халиуел, липсва само Мел Би за да се събере цялата група Спайс Гърлс.

Ема и Мел Си

Мястото, което ще събере звездната тумба, пристигаща за купона се казва "Аманжена". Това е малък, но ултра луксозен комплекс, част от световната верига Аман резортс.

Курортът разполага с 32 павилиона, шест мезонета и огромен тристаен павилион наречен „Ал Хамра мезон” разположен на 1130 кв. м пространство и осигурява лично обслужване от иконом, частен отопляем басейн (32 кв.м) и обширни пространства.

Характеристиките включват берберски килими, Zellij-теракот и огромни огледала.  Голяма външна трапезария, вътрешен двор, три спални, голям вътрешна всекидневна и трапезария, камина ,  баня със зелен мрамор Уарзазат  и още много звезден лукс, който най-вероятно е предвиден за голямото семейство на рожденика.

Още снимки от "Аманжена" вижте ТУК!

Тъй като стана ясно, че гостите ще са 60, простата сметка показва, че Дейвид е наел почти целият хотел за семейството и приятелите си, което по осреднени цени на "Аманжена" прави около 200 хиляди евро за тридневен уикенд. Ако към тази сума прибавим, полетите на частния самолет, напитките и храната тоталът е поне 240 хиляди евро.

Дейвид и Виктория Бекъм

Запознати с бизнес похватите на хотелиерите по света обаче предполагат, че всъщност Дейвид най-вероятно не само не е похарчил и лев, а напротив е получил солидна сума.Още от тръгването си за Мароко семейството и техните дружки демонстрираха учудват интензитет на Инстаграм публикациите си, като ескалираха в събота до космически нива.

Цялата тази Инстаграм олелия, която явно рекламира комплекса пред милионите последователи на изброените звезди в социалния микроблог намирисва силно на солиден маркетингов трик.

И все пак нека да надникнем зад стените на това убежище на богатите и известните.

Ресторантът на хотела е специализиран в мароканска и средиземноморска кухня, но ако групата иска да избяга от местните деликатеси има и тайландски ресторант. Резортът разполага с много  пространство за провеждане на партито и може би това е причината Бекъм да го наеме.

На разположение на гостите е и „Пура бар” за тези моменти, които просто трябва да бъдат придружени от дим.

На дамите няма да им се налага да излизат на вън, ако имат желание да се отдадат на шопинг, защото вътре в комплекса има Бутик.

Виктория и приятелките й могат а напазаруват сувенири изработени от местните занаятчии докато съпругът й Дейвид разпуска в прочутият  спа център, които се характеризира с две типични хамами в турски стил.

Още снимки от "Аманжена" вижте ТУК!

Това не е първият път на семейство Бекъм в курорта, Виктория и Дейвид подновиха брачните си клетви, когато през 2004 си организираха едно хубаво и романтично бягство.

Според The Mirror, Виктория е похарчила 800 паунда за специално поръчана торта за мъжа си.

С колежките на жена си и Ева Лонгория

През целия уикенд, Виктория, Дейвид и приятелите им направиха рождения ден достояние на целия свят, чрез профилите си в Инстаграм, превръщайки партито в събитие.

Именно от Инстаграм стана ясно, че сред гостите е била и отчаяната съпруга Ева Лонгория. Тя също „обля” социалната мрежа с обилно количество снимки.

Дейвид Бекъм на празничната трапеза

Лонгория кацна в Мароко от Испания, където бе шаферка на сватбата на своя приятелка.

Сред гостите на екзотичният рожден ден също са поканени Том Круз, Гай Ричи и Дейвид Блейн.

Дейвид Бекъм използва рожденият си ден като повод да открие свой профил в Инстаграм със тази снимка. Само деня на своя дебют той набра два милиона последователи, които нараснаха до 3,6 в този момент.

Облечени в елегантни бели ансамбли, Гери, Ема и Мел се прегръщат сияещи и позират за снимка, докато Виктория - облечена в зашеметяваща черна рокля пуска рядка усмивка за камерата.

Спайс Гърлс и Ева Лонгория

През нощта, Ева също показа, че е близка приятелка с Давид и най-голямото дете на Виктория, Бруклин, като двамата позираха заедно за няколко щраквания.

Въпреки това, холивудската красавица изглеждаше почти ядосан на 16-годишният син на футболиста, който бе достигнал внушителните 2,2 милиона , а тя има само милион.

Бруклин и Ева Лонгория

Бруклин пък се опита да се похвали с видео, на записа той казва „На рождения ден на мама натрупах един милион последователи, на татковия имам два милиона...” в този момент татко Бекъм отнема звездния момент на синчето си омаловажавайки „постижението” като прекъсва Бруклин с думите: „аз имам 52 милиона”, най вероятно футболистът се фука с приходите натрупани през последната година.

Бившият английски футболист Бекъм споделя своя рожден ден с кралското бебе, плюс певицата Лили Алън (30) и дизайнер Донатела Версаче (60), които също са родени на 2-ри май.

Бруклин с братята си Ромео и Круз