Необичайни забрани или как да се обличате в различните държави

Свят

21-03-2015, 21:04

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Газелата Жизел се барна по бикини 3 месеца след раждане

Парис Хилтън - мокра и по бикини (видео)

Туркиня по бикини на Таксим шокира съседите (СНИМКИ)

Кмет пощипва служителки, иска ги без бикини

Риана по бикини и прозрачно наметало за Рождество Христово

Бикини направени от...пари? (галерия)

Горещо! Участничките в Мис Вселена 2015 по бикини (галерия)

Французойките се сбогуват с монокините?

Катар през обективите на Instagram (галерия)

Стотици евакуирани заради пожар в дубайски небостъргач (видео)

Ивайла Бакалова се установи в Дубай (СНИМКИ)

Зарята в Лондон, Москва, Дубай и Париж (видео)

Разводът извън закона във Филипините и Ватикана. Най-дългият брак в света – цели 91 години

Ватикана пази зловеща тайна за сатанински култ?

Спасител нудист пазил плаж край Приморско

Нудисти превзеха Кара Дере и Иракли

Нудисти и ислямисти делят плажове в Северна Гърция

Полицаи гонят нудисти по плажа във Варна

Слон мачка коли за удоволствие в Тайланд (видео)

Туристките в Тайланд са в безопасност, само ако са грозни!

Детска глава, крачета и татуирана кожа в колет от Тайланд за Лас Вегас

Принц Кирил се разголи в Майорка

Разбиха българска мрежа за проституция на остров Майорка

Ужилване Де Майорка

Бикини с електрошок пазят от изнасилване

Уверете се, че гардероба ви е подходящ когато пътувате до някоя страна за първи път

Наближава серия от празници и съпътстващите ги почивни дни, много от вас ще избягат от градския шум, някои ще посетят чужди държави, най-вероятно екзотични и може би за първи път.

В много страни културните и религиозните различия се изразяват и в начина на обличане и съпътстващите порядките забрани.

Изключително приятно е да пуснеш косата си докато си на почивка и да се насладиш на свободата да бъдеш далеч от дома, но някои туристи се отдават на свободата твърде много или не успяват да си „напишат домашното” относно местните обичаи и закони, което води до призиви да се прикрият малко повече или да сложат горнището си.

От забраната за бикини в Испания, до закон, който изисква коленете ви да са покрити докато пазарувате в Дубай, ето списък с някои от разпоредбите относно облеклото от цял свят, които са довели до неприятни инциденти или глоби за неинформираните посетители.

„Ъндърбууб” селфита в Тайланд

Този месец стана ясно, че Тайланд ще наложи забраната жени да си правят „ъндърбууб” селфита с цел  да се избегне "неприлично" съдържание, причиняващо "обществена паника".

Въпреки, че акта на фотографиране долната част на гърдата се превръща в популярна тенденция в азиатската страна, нарушителите са заплашени от пет години затвор.

Военните са критикувани за налагането на изключителна цензура над филми, телевизия и музика, като същевременно позволяват някои от традиционните скандални и похотливи нощни дейности, с които Тайланд е популярен, да продължат.

Риана и Ники Минаж са сред звездните последователки на „ъндърбуубс” модата

Забравете за клинчета в Катар

Емирство Катар напомни на туристите да носят подходящи рокли и подчерта, че клиновете не се считат за панталони.

Миналата година Катар издаде указ съветващ туристите, че клиновете не се считат за панталони и не са достатъчно скромни, за да се носят на обществени места.

Клинове са нарочени като неподходящо облекло за туристите в брошурите, разпространявани от пословично строгата ислямска държава в залива.

Кампанията „Отражение на уважение”, започната от Катарския ислямски културен център, е вписала някои съвети и препоръки за това как туристите да се обличат скромно в подготовката си за Световното първенство по футбол на, което емирството е домакин през 2022 г.

В брошурите раздавани на посетителите се призовава за опазване на културата и ценностите на Катар. Те посочват: "Ако сте в Катар, вие сте един от нас. Моля да се обличате скромно на обществени места. " Следва допълнение: "Клинове не са панталони."

Кампанията използва социалните медии, за да подпомогне разпространението на посланието си, включително и помощта на собствен Туитър акаунт.

Забранено е по бански! ... в Испания

Почиващите, които смятат, че е необходимо да се скитат на плажа и в града, облечени само в техните бикини или бански трябва да помислят отново в Испания.

През 2011 г. Барселона обяви, че туристите, които се разхождат по улиците в своите плувни костюми или по-малко, може да бъдат глобявани. 

Миналата година Майорка последва примера и разпореди, че санкция в размер до  500 паунда може да бъде наложена за носене бански костюми на улицата.

Насочени към туристите и гражданите, законите са част от плана "Добър гражданин" на Общинския съвет в Палма, който е известен в Испания като „Ordenanza Civica” (Разпоредба за обществения ред).

Загърнете се във Ватикана

През 2010 г. в препълнения с разхождащи се туристи в оскъдни дрехи  Свети престол, бяха издадени строги инструкции разпореждащи загръщане на голите рамене и деколте, особено при влизане в базиликата Свети Петър.

Съвсем скоро след това се появиха доклади, че швейцарските гвардейци, частната армия на папата, са започнали да прилагат стриктно правилата в държавата град.

Говори се, че мъжете в шорти и жените, които не са с покрити раменете са били дръпнати в юлската жега за да бъдат информирани, че не са облечени подходящо.

За да влязат във Ватикана те са били принудени да купуват шалове и панталони от близките магазини, за да са сигурни, че са облечени достатъчно подходящо, за да преминат проверката. 

Дженифър Анистън пред Ватикана

В пресата излязоха публикации, че забележка е била направена на самата Дженифър Анистън. При посещението си във Ватикана, актрисата е била помолена да прикрие голите си рамене. Говори се още, че самата Карла Бруни, не е била допусната в базиликата Свети Петър, след като се появила в изискана дизайнерска рокля, но... без ръкав.

Забравете голите рамене и колене в Дубай 

„Ако искате да се възползвате от възможността за шопинг в шикозния търговски център, докато сте на почивка в Дубай, може би ще искате да покриете раменете и коленете или лицето си”, се казва инструктираща карта. 

От  2013 г. охраната в Дубай Марина Мол раздава сини карти за да напомнят на клиентите да носят "уважително облекло" и да се очертае какви елементи в облеклото се считат за приемливи и кои дрехи не са.

Много хора, които са получили такива карти казват, че са се почувствали унизени и смятат искането за несправедливо.  

Модна полиция ви пази от грешки в Аскът

Да зяпаш модните решения на жените в Аскът стана толкова популярно, колкото и самото конно състезание. 

Някои дами преминаха границите на това какво може да се носи на традиционното спортно събитие, което наложи поставянето на "модна полиция" на входовете, които да връщат дамите с неподходящи тоалети. 

На 16-та страница в ръководството за стил наложени от Аскът пише: Всички трябва да носят шапки. Рокли без или с тънки презрамки през раменете или врата са строго забранени.

Бикини в Тайланд

Премиерът на Кралство Тайланд предизвика полемика когато заяви, че жените туристи в Тайланд, които носят бикини трябва да се замислят дали са в безопасност в страната.

Премиерът и бивш военен Прают Чан-Оча изглежда подсказва, че не може да гарантира сигурността на "красивите" жени по бикини в страната, след убийството на британските туристи Дейвид Милър на 24 и Хана Уайтридж на 23 в Ко Тао през септември миналата година.

Медиите цитираха неговото изказване така:  "Винаги има проблеми с безопасността на туристите. Те мислят, че страната ни е красива и е безопасно, така че могат да правят каквото си искат и смятат, че могат да носят бикини и да ходят така навсякъде." И добави: "Могат ли да бъдат в безопасност по бикини ... освен ако не са красиви?

След като целия свят изрази недоволството си, министър-председателят се извини за коментарите си, като каза: "Съжалявам, че това нарани хората".

Освен това трябва да знаете, че въпреки фриволния нрав на тайландките и тяхното похотливо благоразположение към сексуалната освободеност, в страната на усмивките е неприемливо да се печете гол на плажа или без горнище.

Въпреки безбройните усамотени и диви плажове, в Тайланд нудизмът не се толерира, и ако някоя дама реши да напече гърдите си, за да няма разлика в тена си, рискува да си навлече гнева на местните и да й бъде направена забележка.