Миков, фалирала левица и червена демагогия

Общество

10-02-2015, 16:13

Снимка:

Българияутре/архив

Автор:

Мариян Тончев

Всичко от Автора

Не минава ден без червената пропаганда да спусне поредните опорни точки. Явно БСП-то са се вързали на платените от тях коментатори, които им обясняваха, че изгубили щото видиш ли народът бил за Русия и Путин. Няма да се разпростирам по темата за купената любов на социолозите – тук сме писали десетки пъти по нея, разобличавайки умишлените грешки и заблуди, в които посочената каста на няколко пъти вкара цялото общество.

Не съм очаквал от уж отговорната левица, чиито бивш лидер е водач на европейските социалисти, да си служи с терминология от 90-те на миналия век. Тогава, когато още бяха за неутралитет и неучастие на България в евроатлантическите структури. Двайсет години по-късно другарите са се сетили да раздухват въглените на отдавна загаснала жарава. Явно до такава степен са се отчаяли от народното презрение и изборните загуби, че прибягват до ходове, граничещи с национално предателство. Как иначе да тълкуваме мнението на отговорни фактори, че едва ли не трябвало да забраним на НАТО използването дори на сантиметър от нашата територия? Какво ще кажат приятелите им от ПЕС относно меко казано топлото отношение на Столетницата към Путин?

Как ще стане това? Нали сме подписвали договори? Или сме участници в мощния военнополитически блок само когато ни изнася? Естествено – по стар български обичай сме на трапезата щом се яде и пие. Стане ли дума да се плаща сметката – дим да ни няма. Андрешковците на „Позитано“ май забравиха, че нямат доверие и легитимност да го играят чак толкова революционери. Особено на база доверието в партията им, достигнало до ниво екзистенц минимум.

А тия, дето атакуваха Алма Матер преди година, сега организират протести. Ами като толкова им харесва в Москва да ходят там. Тук няма да липсват на никого и за нищо. Нагледали сме се на социалистическите лъжи и демагогии. Но този път леко прекрачват границата.