Знаменитости, за които не предполагате, че са гей – част втора

Гей актьори, които изиграха емблематични хетеро роли

Когато средностатистическият българин чуе или употреби думата „гей” в образа му изниква противно, малко, дребно, кекаво и женствено момче, което харесва мускулести батковци.

Но всъщност гейовете не са това, което си представя обикновения българин, който никога не е комуникирал с такива. А може би е комуникирал, но така и не е разбрал, че това е бил гей мъж или жена, защото ако не знаете, на хомосексуалните не им пише на челото и те могат да бъдат част от живота на средностатистическия българин без въобще той да предполага това.

Същият този неук българин не предполага, че половината от любимите му актьори от холивудските сериал и филми харесват собствения си пол, много от тях са сключили брак с партньор от същия пол.

Ето поредната доза известни лица от екрана, за които повечето от вас не предполагат, че са гей.

Матю Бомър

Секасапиния красавец Мат Бомър публично призна, че е гей през 2012 г., той има трима синове със своя партньор Саймън Холс. Бомър е играл в няколко от най-популярните тв сериали, както и много емблематични хетеросексуални образа в киното, включително Нийл Кафри в сериала "Престъпления от класа", който се върти по българските канали в момента.

Гилермо Диаз

Гилермо Диаз е играл няколко поредни хетеросексуални символа, включително Гилермо Гарсия Гомес в сериала "Трева". Диаз е открит гей, но той казва, че е крил сексуалната си ориентация в младежките си години, което всъщност му помогнало да стане по-добър актьор. Българските зрители могат да го гледат в сериала на Фокс „Скандал”.

Порша де Роси

Помните ли сексапилната адвокатка от Али Макбийл? Е, скъпи мъже и тя е лесбийка, така че нямате никакъв шанс. Порша е известна и с участието си в сериалите „Клъцни срежи” и „Развитие в застой”. През 2008 тя сключи брак с телевизионната сензация Елън ДеДженеръс.

Ричард Чембърлейн

Любимецът на вашите баби Ричард Чембърлейн изигра няколко поредни секс символа в кариерата си. Няма жени, които да не помнят зашеметяващият отец Ралф Дебрекасар в „Птиците умират сами”. Играта му в „Шогун” му спечелва тълпи истерични почитателки от целия свят, дълго време той е смятан за истински секссилмвол.

Той публично си призна своята хомосексуалност през 2003 г., но той е и първият изобличен от медиите в края на 1980-те. Чембърлейн има връзка с Мартин Рабет повече от 30 години, но двойката се раздели през 2010.

Закари Куинто

Закари Куинто публично излезе на светло през 2011 г. Той поддържа няколко организации борещи се за правата на хомосексуалистите. Куинто е познат на зрителите с ролята си на Спок в „Стар Трек” и сериалите „Герои” и „Зловеща американска история”.

Роузи О'Донъл

Актрисата и ТВ знаменитост Роузи О'Донъл публично се разкри през 2002 г., след като дълго време тя  беше ожесточен застъпник за правата на гейовете, еднополовите бракове и правата на хомосексуалистите на осиновяване. О'Донъл сключи брак с партньорката си Мишел Раундс през 2012 г. Тя е играла няколко поредни секс символа, включително Бети Ръбъл, съпругата на Барни, в Семейство Флинтстоун и Дорис в Тяхната собствена лига .

Иън Маккелън

Сър Иън Маккелън е силно почитан английски актьор, известен най-вече като Гандалф от "Властелина на пръстените" и Магнито от "Х-Мен". Той е носител на безброй награди за актьорската си игра и е работил в различни жанрове от шекспирова комедия до научна фантастика. Той бе назначен за командир на Ордена на Британската империя през 1979 г., но той също е посветен в рицарство от кралицата през 1991 г., и  е направи рицар на честта през 2008.

Маккелън си призна своята хомосексуалност през 1988 г. Сър Иън е много активен в ЛГБТ кампании и движения за правата на човека, и непрекъснато участва в Прайд седмици в цяла Великобритания. 

Ръсел Тови

Откритият  гей актьор Ръсел Тови е най-известен като върколака Джордж в сериала „Да бъдеш човек". Тови заяви, че най-трудния период в живота му е бил момента, в които семейството му е трябвало да приеме факта, че синът им е гей, след като той си призна публично.

Денис О'Хеър

Открит гей актьор, Денис О'Хеър изигра няколко поредни емблематични роли през цялата си кариера, включително Лари Харви в "American Horror Story". Той е омъжен за Хюго Редууд и двойката има един син.

Джонатан Гроф

Джонатан Гроф е най-известен с ролята си в телевизионния мюзикъл "Веселие" . там той изигра образа Джеси Сейнт Джеймс, който излизаше с Рейчъл Бери. Гроф публично излезе от килера през 2009 г. и за кратко бе партньор с актьора Закари Куинто.