Знаменитости, за които не предполагате, че са гей – част първа

Гей актьори, които изиграха емблематични хетеро роли

Когато средностатистическият българин чуе или употреби думата „гей” в образа му изниква противно, малко, дребно, кекаво и женствено момче, което харесва мускулести батковци.
Но всъщност гейовете не са това, което си представя обикновения българин, който никога не е комуникирал с такива. А може би е комуникирал, но така и не е разбрал, че това е бил гей мъж или жена, защото ако не знаете, на хомосексуалните не им пише на челото и те могат да бъдат част от живота на средностатистическия българин без въобще той да предполага това.
Същият този неук българин не предполага, че половината от любимите му актьори от холивудските сериал и филми харесват собствения си пол, много от тях са сключили брак с партньор от същия пол. Ето първите няколко известни лица от екрана, за които повечето от вас не предполагат, че са гей.
Нийл Патрик Харис


Актьорът е открит гей. Той си призна през 2006 г. с думите: "Щастлив съм да разсея всякакви слухове или недоразумения и съм доста горд да кажа, че съм гей мъж, който живее живота си напълно наясно със себе си и се чувства още по-щастлив да работи с прекрасни хора в бизнеса, който обича." Той играе прословутия женкар Барни Стинсън в сериала "Как се запознах с майка ви", както и в други култови филми и сериали.

Джон Махони


Той не говори публично за личния си живот, но се смята, че е факт, че актьорът е гей. Той е играл много хетеросексуални образи  в кариерата си, включително и на два пъти женения Мартин Крейн във "Фрейзър".

Джейн Линч


Актрисата от „Клуб Веселие”е открит гей и голям защитник на правата на хомосексуалните. Тя играе ролята на половинката от лесбийска двойка в комедията „Най-доброто в шоуто”, но е играла и няколко праволинейни жени, включително услужливо възбудената Паула в „40-годишната девственица”. Линч беше женена за Лара Ембри в периода 2010-2014.
Джим Парсънс


Джим изигра няколко социално неудобни хетеросексуални символа, включително Шелдън Купър в "Теория за Големия взрив", който имаше връзка с Ейми Фара Фаулър в продължение на няколко сезона. Купър има десетгодишна връзка с партньора си Тод Спайуък.
Дейвид Хайд Пиърс


Играе Найлс Крейн във "Фрейзър" 1993-2004. До края на сериала, д-р Крейн беше женен с един син. Пиърс публично излезе „от килера” през 2007 г. Той се омъжи за Бари Харгроув, негов партньор от над 20 години, през 2008 година.

Синтия Никсън


Най-известна с ролята на Миранда Хобс от "Сексът и градът". До края на сериала, Миранда имаше син със Стив Брейди, с който след това се е омъжи. В реалния живот Никсън се ожени за партньорката си Кристин Маринони през 2012.

Уентуърт Милър


Ако до сега не бяхте шокирани, сигурно вече тропате нервно пред компютърът, това беше за жените, а мъжете тайничко си умират от кеф, защото приятелките им са прецакани. Да, точно така, мъжлето от мокрите сънища и фантазии на хиляди жени си пада по мъже.
Звездата на „Бягство от затвора” е открит гей. Милър се разкри през 2013 г., като публикува отворено писмо на уеб сайта GLAAD, в което той отказа да присъства на руски филмов фестивал, заради руските анти-гей закони.
Ти Ар Найт

Открит гей актьор, който играе хетеросексуалният  д-р Джордж О'Мали в "Анатомията на Грей". Неговият колега в сериала Исая Уошингтън бе позорно уволнен заради хомофобски обиди. Найт е омъжен за партньора си Патрик Лийхи от две години.

Джоди Фостър


Носителката на десетки филмови награди се разкри през 2013 г. по време на своята реч при връчването на наградата Сесил Б. Демил на церемонията Златен Глобус. Тогава тя каза: "Аз вече съм си признала преди около 1000 години в каменната ера, тези много старомодни времена, когато една крехка девойка се отвори към доверени приятели, семейство и колеги, а след това постепенно и с гордост за всеки, който я познава, на всички, които всъщност среща."Ф остър е играла няколко прелъстителни секссимвола, включително Анабел Брансфорд в Маверик.