Има и такива кралици

В нощта срещу Никулден в София се проведе зрелищен конкурс за артистични травестити – Драг Куин.

Най-ефектният травестит на България е гримьор от Пловдив и се казва Мис Кармен.

Мис Кармен

Първото по рода си състезание в  страната носеше името “ID’s Drag Race”, по подобие на най-известният риалити формат за травестити в света, собственост на американската звезда в бранша – Ру Пол.

За да се забавляват бяха дошли над 300 гости, а мнозина желаещи не можаха да влязат в препълненият микс клуб, домакин на шоуто. Сред гостите бяха забелязани и звезди от шоубизнеса, певицата Йоана беше в компанията на стилиста Вили, който полага грижи за стайлинга на много певици в това число и Андреа.

В заведението изпъкна и певицата Виолета, съпруга на Ники Китаеца, светският хроникьор и редактор на „Голямата Уста” Мондьо също бе сред гостите, най-отпред пред сцената се кипреше друг моден експерт с пиперлив език - Валентин Кулагин.

Ваня Червенкова и Елза Парини

Жури на конкурса бяхме аз Елза Парини в ролята си на основоположник на травестит шоуто в България и бизнес дамата Ваня Червенкова, която заяви при представянето си, че единствено тя се е престрашила да застане с името, лицето и подкрепата си до красивите участнички в конкурса, въпреки риска медиите да я „разкъсат” в утрешните вестници.

Третият съдия в журито бе избран чрез жребии от публиката.

На съдиите се падна тежката задача да определят трите най-ефектни претендентки за короните, от шестте финалистки стигнали до конкурса. След всяко изпълнение, кандидатките оставаха на сцената и трябваше да изслушат оценките, забележките или похвалите на съдиите.

Малена Блонд

Втора подгласничка или казано по нашенски трето място, корона и куп награди получи Малена Блонд, 22 годишна от Разград. Първа подгласничка или второ място бе определено за Анита Хоанг, родена във Варна от смесен брак на виетнамец с българка. Тя също получи корона, почивка за двама и козметика. Тя се представи с ефектно изпълнение в компанията на двама танцьори с песента на Мария Илиева – „Играя стилно”.

Анита Хоанг и Малена Блонд

Победителката Кармен се окичи с голямата корона, и освен всички допълнителни награди тя ще се снима в специална фотосесия за календара на клуба за 2015 година. Тя успя да впечатли журито и обра овациите на публиката с ефектната си визия и грим, перфектно артистично изпълнение и непринуденост на сцената.

На финала на мен се падна честта да обявя призьорките, а короните и наградите бяха връчени от Ваня Червенкова.

Освен коронясаните още една претендентка блесна с перфектната си визия, но мъничко не й достигна да се качи на някое от призовите места, Мис Монтана се представи с екстравагантно изпълнение и получи голяма част от любовта на зрителите.

Най-възрастната участничка бе прочутата Графиня Дьо Шарни, тя се раздаде на сцената с изпълнение на Лайза Минели – Ню Йорк, Ню Йорк.

В паузите, нужни за подготовката на претендентките публиката имаше шанс да спечели пикантни награди от еротичен магазин, които бяха раздадени от мен на томбола подсолена с ного шеги и смях.

За конкурса бе изградена и декорирана специална сцена, окичена с огромна корона обсипана с блещукащи камъни. Дизайнът и стайлинга на участниците бе плод на едномесечният труд на стилиста Иван Радлов, хореографията бе дело на хореографът на конкурсите Мис България и Визаж Бест Модел, Иво Кръстев. Уникалното лайт шоу бе поверено в ръцете на професионалиста Иво Наков.

Водещи на спектакъла бяха утвърдените имена в транс гилдията Донна Фокс и Дженифър Бенедикшън, които са и артисти в програмата на ID Club.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ КОНКУРСА ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА