Долу ръцете от българската полиция!

Общество

05-11-2014, 17:54

Снимка:

novatv.bg

Автор:

Мариян Тончев

Всичко от Автора

Кой ли не се упражняваше върху служителите на реда през последните години. Вечно те бяха виновни – за протестите, за тока, за назначенията на турскочервената коалиция. Търпяха хули и обиди, давайки 24 часови дежурства срещу мизерно заплащане.

Някога престижната професия днес е удобна изтривалка за лъжци и деграданти, стремящи се да прехвърлят проблемите от болната глава на здравата. А драмите са в душите ни – в скотския живот, който водим. Вина за което имат политиците, има държавата, но на първо място имаме самите ние. Вместо да се смирим и запитаме защо англичани и немци са по-богати от нас, ние бием тъпана до небето колко сме велики и как никой нищо не може да ни каже.

По-богати са, защото спазват закони. Защото в техните държави онзи с униформата е оправомощен да следи за спазване на правилата от всички. Посягането срещу него (дали с дума или жест) се счита за углавно престъпление, изпращащо те за съответния срок „на топло“.

Така се живее нормално и по европейски. Но ние предпочитаме да се нахвърлим върху полицая от Четвърто Върбанова, която бъркала в гащите на 20 годишна със съмнително поведение. Как медиите отразиха псевдо новината? Какви бяха коментарите в социалните мрежи?

Най-мекото предложение бе линч за служителя на реда. Оставихме се да ни забаламоса подрастващата ... с меко казано странно поведение. Заклеймихме и анатемосахме за пореден път полицията, не се посвенихме да ги обявим за убийци и изнасилвачи.

Кой ще се извини днес на полицай Върбанова за преживения ужас, кой ще плати моралните щети за поруганата чест – нейната и на нейното семейство?

Колко от журналята дето обясняваха как била срам за професията ще и се извиняват? Аз се извинявам, призовавам цялото ни общество към това!