Седем грешни теории за „Игра На Тронове” 5

Време е да се опровергаят, някои от погрешните схващания за очакваният пети сезон

В този материал ще опишем седем погрешни схващания за петия сезон на хитовият сериал на HBO (и шоуто като цяло), които бяха развенчани в различна степен.

Може би запалените фенове, които се ровят в нета вече знаят някои от тези факти, но за тези от вас, които нямат време да четат всички блогове ето по-интересните грешни твърдения.
Все пак, ако не искате да знаете абсолютно нищо за петият сезон, преди той да започне следващата пролет, можете да се отдадете на „Нощен Страж” он лайн и да си припомните любимите си моменти.  

Твърдения:


1. Бран Старк ще се появи в пети сезон: A, това може да е съвсем разумно предположение. Но от снимачната площадка изтече информацията, че Бран и неговия спътник Ходор са на резервната скамейка по време на сезон 5.


2. Тивин Ланистър е жив в сезон пет: Чарлс Данс призна в интервю, че не сме видели краят на неговия герой, което предизвика слухът, че Тивин не е наистина мъртъв. Патриархът Ланистър загина на финала на сезон четири. Въпреки, че продуцентите разкриха, че в началото на сезон 5 ще има първа ретроспекция със сцена от зрелищната битка, по-вероятно е Тивин да играе труп.


3. Сезон 5 ще включва и сюжетната линия „Железните острови” от „Пир за врани”. Появи се предположение сред някои читатели на романите на  Джордж Р.Р. Мартин,  че в новият сезон ще бъде включен сюжета от „Железните острови”. Докато базираните в Дорн сюжетни линии са включени в сезон 5, продуцентите предварително посочиха, че второстепенната сюжетна линия на „Железните Острови” ще бъде пропусната.
4. ”Игра на тронове” е бил възпрепятстван да снима гола сцена  от сезон пет от църквата в Дубровник: Въпросната сцената е била заснета по график. От време на време на Троновете им се налага да променят първоначалният избор на места поради различни възражения, това е често срещан проблем при всички продукции снимащи на места с исторически забележителности.

5. Спойлер възкръсва: Читателите на книгите знаят кой е това, а някои пуристи предизвикват хаос (меко казано), при споменаването на нейното име. И все пак, когато това лице не се яви в шоуто, някои фенове остават в очакване с мисълта „Е, може би следващият епизод”. Само продуцентите могат да отговорят на този въпрос, но индикации от други източници предполагат, че това няма да се случи.


6. Троновете ще трябва да разтегнат своята история, в очакване на следващата книга на Мартин: Ако не друго, Троновете се забързват. Първият и вторият сезон  следват първия и втория том от книгата на Мартин. Сезони три и четири до голяма степен изпълняват епичната и удивително добре изобразена трета книга. Но по-рано продуцентите казаха да очакваме сезон пет да използва много (макар и вероятно не всичко) от съдържанието на четвъртата и петата книга от поредицата.


7. Планината и Хрътката определено са мъртви: Миналия сезон Грегор Клегейн беше привидно смъртоносно ранен на арената, а брат му Сандор Клегейн остана привидно смъртоносно ранен на самотен хълм. И двамата може да са загинали, за нито един от тях не е потвърдено.  
Бонус!

8.HBO отказва да снима повече от 10 епизода на година: Това е често срещано твърдение в коментарите на читателите. Самият Мартин публично лобира Троновете  да имат 13 епизода, като други тв сериали, но продуцентите са категорични, че да правят повече от 10 часа, ще бъде невъзможно, тъй като Троновете е плод на интензивна работа цяла година, която е по-скоро като на снимките на 10-часов филм, а не телевизионно шоу.

Също така: Не е слух / погрешно схващане, но в случай, че сте пропуснали: Мартин няма да пише епизод за сезон пет за да се съсредоточи върху работата по следващата книга от романа.