Турнето на Кайли Миноуг пред провал (ВИДЕО)

Концертите на певицата в Германия са отменени

Австралийската поп певица Кайли Миноуг отложи концертите си в Германия поради проблеми с местните организатори. Тя съобщи за отмяната на концертите си със съобщение, публикувано на сайта си.

"Крайно разочарована съм, че поради финансови проблеми на германските организатори няма да мога да изляза на сцената в Кьолн, Мюнхен, Берлин и Хамбург. Заради тези финансови проблеми не можем да потвърдим, че ще има концерти и че цялата необходима техника ще бъде осигурена", пише Кайли, цитирана от БГНЕС.

"Моят екип от мениджъри опитва да намери начин да се реваншираме за причиненото разочарование. Винаги съм чувствала силна подкрепа от публиката в Германия. Не мога да опиша колко съжалявам, че концертите бяха отменени в последния момент", казва още тя, като допълва, че други нейни концерти от световното й турне няма да бъдат отменяни.

Кайли Миноуг стартира световното си турне Kiss Me Once на 24 септември тази година, а и ще завърши в края на март догодина. Тя ще излезе на сцената във Великобритания, Испания, Монако, Франция, Унгария, Словакия, Чехия, Полша, Литва и Латвия, Белгия, Ирландия, Швейцария и Австралия.

Репортер на Bulgariautre.bg присъства на концерта от турнето в Барселона, и сподели наблюденията си:

Шоуто е прекрасно, точно в нейният стил. Набляга се на смяната на много костюми създадени от велики дизайнери специално за нея. Зрелищните лазерни ефекти взривяват публиката. Позитивно, любовно настроение звучи от всяко изпълнение, семплият балетен екип е подбран перфектно. Концептуално шоуто е подчинено и заимствано от творчеството на великият Салвадор Дали, любовта и целувката.

Причините за случващото се с турнето са много. Кайли се превърна в тотална гей икона, толкова голяма, че задмина Мадона и Шер. Масата от верни фенове посещаваща концертите й е изградена основно от гей почитатели, които обаче не успяват да напълнят залите. Легендарната „Палау Сан Жорди” в Барселона приюти едва осем хиляди човека при капацитет почти 15 хиляди.

Дванайсетият студиен албум на миньончето от Австралия също не получи желаният успех, което също не работи в полза на посещаемостта на концертите. Стигна се до там, че певицата скъса отношенията си с досегашния си лейбъл „Парлафон”. Дори компромисното й съгласие да стане съдия в британския вариант на шоуто “The Voice”, не успя да вдигне продажбите на албума и билетите за последвалото турне.

Третата възможна причина най-вероятно е слабата реклама, на която станахме свидели в Барселона и почти сигурно, е че така се процедира и в други градове и държави.

Още сними от турнето "Kiss Me Once" вижте в ГАЛЕРИЯТА ТУК!

През февруари 2013 Миног изненада мнозина, подписвайки мениджърски договор с  лейбъла Roc Nation, основан от Jay Z и гиганта Live Nation. По-рано през януари тя се раздели с дългогодишния си мениджър Тери Блейми.

Сделката се тълкува като опит на певицата да пробие в САЩ, където досега тя е имала ограничен успех, въпреки продажбата на близо 70 милиона албума по целия свят. 

Великобритания беше крепостта на Кайли Миноуг, което е и причината за ограничените продажби на албумът „Kiss Me Once”, там тя стана номер две в класациите, но според сведенията са продадени само 60 000 копия, което истински я разочарова.

Не е известно дали има промяна и в представителите на Кайли в Австралия, където тя има договор с Warner Music и Mushroom Group. Kiss Me Once стигна  до номер едно в класациите в Австралия през февруари, но продажбите не бяха толкова силни, колкото предишния рекорд на  албумът „Афродита” от 2010 г. , който стана платинен в Австралия и Обединеното кралство.

Говорителят на Миноуг в Австралия заяви пред медиите: "Договорът за албума на Кайли на местно ниво е с Warner Music и Mushroom Group, ние сме горди да я представляваме и не планираме да променим това.!"

През 2007 Мадона подписа десет годишен договор за стотици милиони долари със същата компания, предоставяйки права над организирането и промотирането на нейните турнета, както и на част от новата й продукция като артист.