Очаква ли я Преслава участта на Уитни Хюстън?

Съдбите на двете може да се окажат потресаващо сходни

Колкото и пошло или неуместно да ви се струва ще си позволя да сравня Преслава с Уитни. Моите уважения към Уитни Хюстън и нейните почитатели, но случващото се с нашенката Преслава силно ми напомня драмата в живота на звездата от „Бодигард”.

Макар и покойната г-жа Хюстън да се радваше на световна слава, милиони продадени плочи и безброй награди, певицата аналог за нашите ширини е Преслава и то по много фатални причини.

Съгласявам се, че творчеството на двете е коренно различно, но съдбите им са потресаващо сходни.

Досущ като мега платинената американка, Петя от Добрич тръгва от нищото. Закръглената цицореста  добруджанка бива открита за поп-фолка от „батко си” Милко Калайджиев, който дава начален тласък на кариерата й.

Също като Уитни Преслава бързо става любимка на феновете и медиите. Слънчевата й усмивка размеква дори и най-хладнокръвните й критици, а песните й моментално се превръщат в хитове. Петя обикаляла кръчмите в страната да радва феновете на чалгата, и въпреки закръгления си външен вид е боготворена от почитателите и продуцента си.

Умората и изтощението от постоянното кръстосване надлъж и шир по републиканската пътна мрежа не пречат на едрогърдата певица да продължава да вади хит след  хит. Тя бързо детронира тогавашните кралици на жанра Глория и Ивана като ги измества от първите места в класациите и афишите на чалга заведенията.

Следват многобройни музикални награди и изгарящата любов на феновете. Светкавично Преслава се превръща в най-желаната певица по заведенията и логично това вдига цената й двойно, високия хонорар обаче не намалява натоварването и ангажиментите й, а само редуцира качеството на заведенията способни да си я позволят.

Жълтите издания все по-често пишат, че певицата се е отдавала на алкохола, а феновете потвърждават, че редовно я виждат опиянена по клубовете като клиент или на участие. Преслава признава, че чашката я сближава с почерпените посетители на заведенията и улеснява комуникацията помежду им. Въпреки цялата известност и всеобщото обожание, Петя е нещастна и сама. Мимолетните флиртове и краткотрайни връзки само я обременяват още повече.

Говори се, че някъде по това време е имала интимни отношения със скандалния бизнесмен Коко Динев докато той все още живее с колежката й Емилия. Жълтата преса я напада с обвинения, че разбива семейство, колежките й почват да странят от нея, злостните атаки се засилват и я изнервят.

Истината за връзката й с Коко Динев остава неясна, но в този момент станалата вече известна в цялата страна Петя от Добрич изпада в депресия и се затваря в дома си в София. За известен период от време тя се вижда и чува само с няколко от най-близките си приятелки. Ходи на участия, а след изпълнението на професионалните си задължения бързо се прибира сама в убежището си в София далече от злите езици и хорските очи. По време на тази емоционална дупка също като в песента си „Водка с утеха”, тя намира разтуха в алкохола и антидепресантите.

Междувременно е започнала драстично да отслабва и от сочното гърдесто момиче се превръща в ходещ скелет, тя остава само кожа и кости. Промяната е потресаваща и от солидните 68 килограма звездата на Пайнер се стопява до 42.

Състоятелни обожатели се трупат около Преслава, някои стоят по цяла вечер пред сградата, в която живее с багажник пълен с подаръци и букети със стотици рози, но тя не им обръща внимание. Такъв е случаят със Цуни. Младеж от заможна плевенска фамилия обсебен и лудо влюбен в певицата.

Въпреки, че тя е доста по-голяма от него, плевенчанинът  Цветелин Маринов с прякор Цуни не се притеснява да преследва любовта си. Двамата с Преси се запознават покрай общи приятели. Той силно си паднал по нея и бил готов да я спечели на всяка цена, като започнал да я ухажва първо с огромни букети, а после и с подаръци за хиляди левове.

Говори се, че свалячът вече имал опит с фолк певиците, защото преди това е бил гадже на Елена Паришева (настояща приятелка на футболиста Ивелин Попов, б .а.).

Цуни дори успял да подлъже Преслава на обща почивка в Дубай с надеждата далече от ежедневието и работа да постигне успех на любовния фронт. За негово съжаление те били придружавани от голяма компания и това не се оказала бленуваната романтична ваканция за влюбена двойка. Уви колкото и да се говори за връзка на Преслава с Цуни, истината е, че такава никога не е имало и отношенията на двамата стигат само до семпло приятелство разказват близки на певицата.

След разходката до емирствата Преси започва да се отърсва от депресията и малко по малко се завръща към традиционния си начин на живот и рутинното ежедневие на чалга икона. Злите езици обаче говорят все по-често, че от антидепресанти, любимката на малки и големи е преминала към по-твърди опиати и е запозната доста от близо с действието на кокаина.

Факта, че е близка приятелка с колегата си Константин, чието име често се оказва в едно изречение с думи като наркотици, дрога и кокаин подхранва слуховете за нейната силна пристрастеност към стимулантите.

Мнозина смятат, че това докосване на снмката е израз на приятелство, но запознати твърдят, че Коцето скришом подава пакетче кокаин на колежката си.

Именно в този период Преслава среща любовта на живота си. Той се казва Георги Станоев и носи бащиния прякор Бирмата. Също като Цуни той е син на богати родители от провинцията и е доста по-малък от нея, но за разлика от него за Малката Бирма вече се носят легенди.

Говори се, че през кревата му са минали безброй „знатни” дами, манекенки, певици и други златотърсачки, а споровете обичал да разрешава винаги с бой, не и без помощта на групата охранители бдящи за сигурността му.

След като се запознава с чаровната певица Станоев младши решава, че трябва  да я има, тъй като от малък е свикнал да получава всичко, което пожелае. За да се добере до сърцето на любимата жена Жоро решил да отстрани конкуренцията точно както правят алфа мъжките по законите на джунглата.

Като един истински доминиращ самец той започва да парира набезите на останалите мъжкари около набелязаната женска и се стреми да отстрани всички свалячи около нея. Следващият му ход бил да унижи публично нападателния обожател Цуни с няколко зрелищни кръчмарски скандала прерастващи в масов побой. Очевидци потвърждават, че плевенския ухажор и компанията му са яли бой от Бирмата и неговите гардове, а за капак на 31-ви януари 2012 г. мерцедеса на младия бизнесмен бе опожарен от неизвестен извършител.

Публичните унижения плюс  палежа на скъпото возило тотално смазали желанието на Цуни да преследва „детската” си мечта и той спира да се занимава с Преслава.  Подобни неприятни инциденти се случват на всички по-напористи натрапници на изпълнителката на „Зле разпределени”. И както става в дивата джунгла при по-ниско интелигентните животни така се случило и при тази двойка. Мъжеството и силата победили, лъвицата подвила опашка и легнала подчинена пред самеца покорител готова за чифтосване.

Така започнала любовната история на Преслва и Бирмата, също като великата си колежка и българската фолк икона е привлечена от чара на лошото момче и също както при Уитни и Боби Браун отначало всичко е приказно прекрасно.

Най-накрая опърничавата Преслава била укротена, а Жоро получил всичко, което е искал, най известната певица в поп-фолка. Макар и той да твърди, че не се интересува коя е Преслва и не известността й е причина за любовта му към нея, мнозина се съмняват в думите му.

В началото на връзката си влюбените се радват един на друг, двамата споделят всеки момент заедно, Георги не се отделя и на метър от любимата и обикаля с нея на участия по заведенията. Често те са в компанията на майка му Лидия Станоева, която истински се гордее със синът си и неговата приятелка. Щастието на влюбената двойка обаче се оказва крехко като кристална чаша и скоро нещата се влошават.

Възпитаник на прословутата пернишка школа Бирмата не закъснява с каубойските си изяви в стил далечния запад напомнящи за някой уестърн филм.

Чувството му за собственост над Преслава било много силно, по-силно дори от ревността, говорят под сурдинка малцината близки позволили си да коментират перничанина. Скоро след началото на връзката им тръгват слуховете и разказите за последствията от ревността на Бирмата към неговата любима. Случвало се фенове на певицата да ядат здрав пердах защото са си позволили да занимават любимата му по време на участия.

Носят се и клюки за това, че двамата често се карат и в крайна сметка както и в заведенията Жоро решавал проблема със шамари. Клюкарите подсоляват разказите си и с подробности включващи изобилие от наркотици, алкохол и пиянски свади между двойката.

Пресата пише за раздяла, но само след седмица двамата са забелязани отново заедно. Постоянните скандали, побои раздели и събирания съпътстват ежедневието на влюбените. Това силно напомня на драматичните отношения между Уитни Хюстън и Боби Браун, довели до крах в кариерата на американската легенда. За щастие Преслва продължава да пее и твори.

Загадъчна и затворена звездата не дава интервюта и забулва личния си живот в неизвестност, което още повече подхранва с клюки жълтите издания. Въпреки това скоро истината за опустошителната връзка на Преслава лъсва.

В един слънчев ден медиите осъмват със зловещи заглавия. Певицата е припаднала в тоалетната на пловдивско заведение. Линейка я е откарала в болница където са извършени спешни животоспасяващи манипулации и кръвопреливане. Твърди се, че животът й е висял на косъм. Като причини се сочат, предозиране с наркотици, преумора, изтощение, немощ и цяла седмица глад.

За щастие звездата на Митко Пайнера се възстановява бързо и се опитва да опровергае слуховете за състоянието си и зависимостта от наркотиците.

Малко по-късно в изненадващо интервю за високорейтингова телевизия тя признава, че е имала проблеми с храненето. Изпитвала отвращение от храната и не харесвала външния си вид и по-конкретно наднорменото си тегло и закръгленото си телосложение. На практика това е признание за булимия  и дори анорексия, но както повечето звезди Преслава продължава да отрича, че прибягва до употребата на наркотични вещества.

През пролетта тя убедително продължава да твърди, че всичко в отношенията с приятеля й е наред и двамата се обичат безгранично. Скоро след това певицата е забелязана да оглежда сватбарски одежди и аксесоари в булчински магазин, макар дори да няма годежен пръстен на ръката си.

Въпреки привидната идилия в медиите не спират да излизат разкази за раздяла и край на връзката между двамата.

Причините за постоянните семейни раздори на въпросната двойка били разнородни, от зверски изблици на болезнена ревност до безбройни любовни забежки от страна на мъжката половинка твърдят запознати, самата Преслава обаче често обичала да си играе с огъня и дразнела взривоопасната избухливост на любимия си.

Столичните интриганти разказват, че по време на една от разделите между двамата певицата поръчала на своите текстописци песен посветена на невярната си половинка, оказва се, че става въпрос за „Кажи здравей”. Песента е записана преди година, след една от разделите на светската двойка. В текста има лични неща, а Бирмата приел парчето като подигравка с него и изрично забранил на възлюбената си да го пуска, иначе ще я пребие. „Доброжелател“ на Преслава обаче пусна изпълнението в оборот.

Разбира се, Жоро побеснял и отвъртял няколко шамара на крехката си любима, в чиито нов хит звучи скандалният рефрен "Кажи здравей на слуха, че си падаш гей". Въпреки недоволството му, песента е факт и вече се наложи като хит, което едва ли се нрави на нощната птица. "Кажи здравей на слуха, че страхлив си и ненормално ревнив си!", пее певицата за връзката си с Жоро, който според запознати наистина бил безумно ревнив.

Въпреки съвсем скорошните слухове за раздяла, Преслава и Бирмата отново се появиха заедно по време на нейно участие във Варна миналата седмица. Само няколко дни по-късно двамата отново взривиха обществото и подхраниха медиите със сензация.

Скандалната двойка се млатили насред заведение в „Слънчев Бряг” и то пред очите на стотици посетители.

Свидетели разказват, че за разлика от друг път, когато шамарите идвали предимно от лапите на Бирмата, този път схватката е била инициирана от добричлийката.

Без да повтарям отново кървавите подробности от скорошните събития ще припомня, че певицата налетяла на бившия си, като го ударила с чаша в лицето, успяла да разцепи веждата му, от която бликнала кръв. Той от своя страна отвърнал със шамар, а тя пак го праснала този път с бутилка, но немощната й ръка не успяла да я строши. Създала се неистова суматоха, в която се чували писъци, крясъци и викове гардове се намесили за да успокоят биещите се любовници, разказват в най-общи линии очевидците.

Майката на Бирмата, която отдавна се опитвала по всички начини да сдобри децата си, ревнала със сълзи, а грандиозния панаир се изнесъл на паркинга пред заведението. Там двамата продължили да си крещят и обиждат с нецензурни думи. Жоро се опитал да вкара Преслава на сила в една от колите си, но бясната добруджанка пищяла с гласовитото си гърло, блъскала и ритала неуморно, с което се отървала от хватката на бившия, а той отпрашил към болницата за да зашият сцепената му вежда, допълват разказа присътващи на случилото се.

По всичко личи, че връзката на Преслава с Георги Станоев действа пагубно на певицата, почти по същият начин както Боби Браун опустоши живота на поп иконата Уитни Хюстън.

Вместо да намери разбиране и домашен уют, Преслава била изправена пред вечни пиянски запои последвани от скандали, раздаване на юмручно правосъдие и какво ли още не, споделят бившите й приятелки.

Дали ако животът й продължи по този начин няма да свърши както знаменитата си колежка отвъд океана, самотна, пияна и дрогирана във ваната на някоя хотелска стая?