Падналите БГ звезди (част втора)

В тази поредица ще ви напомня за изпълнителите, които бързо стъпиха на върха, но не успяха да се задържат достатъчно дълго там.

Антибиотика и Руши Видинлиев какво се случва с тях и защо спряха да правят музика?

Истерични пищящи фенки, музикални награди, участия, корици на списания, интервюта, фотосесии и видеоклипове - това са нещата, които вече няма да се случват на позабравените и овехтели звезди на поп музиката. Те изгряха бързо в зората на демокрацията и залязоха  със същата скорост само няколко години по-късно. Някои от тях просто се умориха да се борят с чалгата, други си намериха богати съпрузи и се задомиха, трети просто се забавляваха с парите на мама и после избягаха в чужбина.

Антибиотика – Ани, Савина и Силвия

Женското трио е проект на Мартин Карбовски и Георги Неделчев по чиято идея възниква групата, претендираща да работи в стил електро поп.

Създадено през далечната 1997 сладникавото триото жъне успехи благодарение на мелодичните си денс песни и чаровно излъчване на певиците.  Първият албум „Вълшебен свят” излиза през 1998г.  Едноименното парче е съвместно с нашумелия тогава швейцарски DJ Bobo. През 1999г. друга песен от албума „О, Не!”получава награда на несъществуващата вече телевизия ММ – „Хит на 1999 година”. Набрал мощна инерция проектът върви успешно напред и през 2000г. пуска втори албум „Няма как”, от който почти всички песни стават хитове. Екипът работещ зад кадър създава много добри песни, а трите момиченца са просто лица и обират лаврите. Сингълът „Няма как” е награден за „Хит на годината” в годината си на издаване.

Машината за пари се завърта и три години след събирането си тричките стават известни в цялата страна, обикалят по концерти, клубове и събития. През 2001г. пускат съвместна песен  с актуалния в този момент Мишо Шамара – „Искаш да си с мен”.

Точно тогава лъсва и истината за тях, оказва се че те не могат да пеят на живо и всички техни изяви минават като буфосинхронада, музиката си тече а те подскачат и си мърдат устните.

В този момент Ани, Савина и Силвия са се взели много на сериозно, известността ги заслепява и те летят из облаците, приемайки се за холивудски звезди. Славата и популярността им изиграва лоша шега. Собствениците на клубове недоволстват от непрофесионалното изпълнение на „звездите”, журналистите ги недолюбват  заради високомерието, организаторите на събития се възмущават от претенциите и безотговорното отношение.

Негативното настроение към тях ражда прякора „трите кокошки”,  с който колеги, журналисти и кръчмари ги наричат галено.

Публиката бързо губи интерес към надутите кифли и участията им започват да пропадат. Дали заради това или заради набиращата популярност чалга музика третият  албум „Логично” от 2003г. логично не постига желания ефект  да върне славата на групата въпреки хитове като „Има Как” и „Не искам, Не мога”.

Така останали без ангажименти и прехрана „трите кокошки” се захващат да оправят живота си коя както може. Ани върти фризьорски салон, омъжва се за приятеля си Кристиян и работи за бебе, макар и с доста проблеми успяват да си родят момиченце. Савина се залюбва с близък приятел на Слави Трифонов и се пробва със солова кариера. 2004-та е годината, в която проекта „Антибиотика” се разпада.  

Единствената, която трудно се преживява краха на групата е Силвия. Блондинката не успява да намери богат спътник в живота като колежките си Ани и Савина. Няма сили и талант за солова кариера, а и натрупаната омраза към нея от хората в бранша спъва всички немощни напъни да издрапа нагоре. След разпадането на групата, Силвето често се мъкне сама по светски партита и се напива безпаметно. Да видиш русата бамбина след някое събитие боса и залитаща със шепа фъстъци в ръка беше нещо съвсем нормално през 2005/2006-та година.

Незнайно защо през 2007г. „трите кифли” както вече наричат “Антибиотика” решават да се съберат за възраждане на триото и пускат сингъла „Аз дишам с теб” обединен в албум с четири от най-големите им хитове от миналото.

Последната „концертна изява ” на вече порасналите момичета от Антибиотика е през 2006г. на наградите на БГ Радио с изпълнението на песента „Има време”.

След този период информацията за групата намалява драстично, те биват тотално забравени и никой не се интересува от тях. Ани е майка на три деца и Савина се развива като бизнес дама, за Силвия се чува, че се опитва да пробие на R’n’B сцената, но неуспешно, единственото, което постига е да мине през кревата на чернокож рапър от Африка. През 2010 отново безуспешно се мъчи да стане тв водеща, но стига само до синоптичка в местна кабеларка.

През лятото на 2011г. Силвия става майка като ражда момиченце Матея от бившия футболист Филип Илков.

 

Есента на същата година Гала събра певиците в предаването си „На Кафе”, Ани и Савина сякаш не се бяха променили, но Силвия все още носеше килограмите натрупани през бременността. По време на интервюто бившите звезди заявиха планове да се върнат към музиката, но досега това така и не се е случило.

Руши Видинлиев  - Кариера с парите на мама

Синът на скандалната бизнес акула Лора Видинлиева Рушен е роден през 1980г. Отгледаното в лукс момче става популярно в България през 2001 г.,когато започва да се занимава с музика подкрепен финансово от богата си майка и вторият си баща Владимир Грашнов директор на МобилТел. Първите песни на Руши са микс от поп, електро-поп и рок. Дебютът си на българската сцена прави през 2002 г. с песента „Всичко се връща“ (за която е записан и вариант на английски език, наречен "Taking A Breath"). Следващият му сингъл е "Away From You", който е последван от издаването на албума „От друга страна“. Албумът е в предимно поп и денс звучене с много динамика - типични за продукциите на Мага.

Големият хит на Руши е "Il Ritmo Del Mio Cuore", която е на италиански. Поради жизнената енергия, която носи, песента става летният хит на 2003. В първите дни на кариерата му неотлъчно до младия Руши е Камен Воденичаров, той е негов ментор, а някой смятат дори нещо повече за чаровния младеж. Негова е задачата да запознае Видинлиев с артистичните среди и да го промотира от ефира на управляваната тогава от него музикална телевизия ММ.

В края на същата година, излиза с клип новата му песен "Instead", която е дует с рапъра Устата. Песента е включена в новия албум на Видинлиев „Независим“, реализиран  малко след това през ноември 2003 г. По аранжиментите на парчетата работи с главно с Миро Гечев и Мага. От албума излизат още два клипа - на песните „Ти беше“ и „Хотел**“.

Третият албум на Руши излиза през пролетта на 2005 г. и се казва „Онзи“. С него певецът прави лек завой в стила си, като са използвани повече китари - засилва се рок звученето, но въпреки това пак личи характерният мелодичен стил. Песента "Онзи" е написана и аранжирана от Магомед Алиев - Мага. Отново работи с Миро Гечев. Заснети са клипове към песните „Онзи“ и "Things Are Simple" (Която има версия и на български-"Бързай Бавно").

Той издава последният си албум "Post Sleep" през 2008, върху който работи с Retro, алтернативно трио, екипът повежда музиката му в по-експериментална посока. Албумът получава противоречива критика и има минимален комерсиален успех.

Музикалната кариера на Руши е спряла отдавана преди този период, някъде още през 2004г. Според близки музиката, пеенето и клубните изяви са били просто забавление за разглезеното момче, което е свикнало да получава всичко което поиска. Казват, че след като се отегчил, той спрял да работи и да се появява по светски събития. Някъде в този период той се мести в любимия си Париж заедно с близката си приятелка моделът Таня Илиева.

Въпреки, че Руши крие личния си живот столичните клюкари твърдо са убедени в неговата бисексуалност и смятат манекенката за параван на мъжките му любовни истории. Видинлиев е богат наследник и може да избира къде да живее, той често пътува до Италия, ЮАР, а накрая се установява в Ню Йорк, САЩ.

С Таня Илиева

Макар, че е стопирал собствените си изяви той продължава да твори и се изявява като съавтор в песните на други български изпълнители, включително "За тебе песен нямам" на Невена Цонева, "Спуснати завеси" на Лора Караджова и "Самурай" на Жана Бергендорф. Новата амбиция на Рушен е да пробие в Холивуд, затова упорито се подготвя и настоятелно атакува кастинг агенциите.

Като актьор участва във филмите "Magma" на режисьора Иън Гилмор, "Dalida на Джойс Бунюел, "Trade Routes" на Джеймс Лофтус, "Double Identity" на Денис Димстер и озвучава ролята на Родни Копърботъм, в българската версия на анимацията "Роботи" на Крис Уедж.

През 2013 г., Руши получава награда за най- добър актьор от Българската Филмова Академия, за ролята си на Батко Стаменов, във филма "Цветът на Хамелеона" на Емил Христов. Според клюкарските издания начеващият актьорска кариера е платил 20 хиляди рушвет за да получи това „признание”. "Цветът на Хамелеона" дебютира на кинофестивала в Торонто и участва в брой световни кинофестивали, включително "New directors New films" в Ню Йорк.

Същата година завършва магистърска програма по късометражно кино в School of Visual Arts- Ню Йорк.

Руши избягва шумните светски партита тази пролет в неотлъчната компания на Таня Илиева той уважи 10 годишнината на книгата "Образцов Дом" на близката си приятелка Ваня Щерева.

Очаквайте третата част с историите на Галя от Сатен, Нина Николина и Вики от Мастило.