Красивите вдовици на демокрацията (част четвърта)

Кои са овдовелите хубавици и какво се случва с тях днес?

Бай Миле, Иво Карамански и Васил Папазов оставиха три красиви вдовици, които да се справят сами със съдбата си. Презрени или съжалявани, забравени или възкачени на върха, красивите вдовици на нашето съвремие носят своя кръст и се борят за оцеляване. Хубавиците в четвъртата са овдовели след насилствената смърт на съпрузите си.  Дали са били подготвени и са очаквали, че един ден това ще се случи, никой не знае.  

Нели Атанасова – Иво Карамански - Кръстника

Бившата гимнастичка от „Денсинг Старс” може да се похвали с изобилие от любовни истории. Преди да се залюби с настоящия си мъж – актьора от „Под прикритие” и „Къртицата” Александър Сано Нели имаше доста бурен любовен живот. В колекцията си от интимни партньори тя има и мутри, и стриптийзьори. Безспорно най-известната връзка на Нели е с мафиота легенда Иво Карамански. Двамата се запознали в средата на 1993-а, точно след европейското по художествена гимнастика, в което участвала тв водещата. Запознали се случайно, а после той я издирил и започнал да я ухажва. Тогава влюбеният Иво я чакал пред залата с огромни букети цветя. Любовницата на заможния шеф на „Корона инс” опознала лъскавата страна на живота, но и злобата на околните. Плод на любовта й с Карамански е синът им Иво-младши. Той вече е на около 17 години и е перспективен тенисист.

Карамански бе застрелян с два куршума в черепа на 20 декември 1998-а във вила в полите на „Витоша”.

Тогава синът му от Нели е само на година и два месеца. Когато Атанасова е любовница на Карамански, той е женен за друга. Въпреки семейните си ангажименти обаче Кръстника се грижи и за любовницата си и задоволява всички нейни капризи, подарява й дори апартамент, който обаче по-късно си го взема обратно. Клюката говори, че имота й е отнет заради изневяра.

Две години след смъртта на мафиота Нели Кочова (както е истинската фамилия на гимнастичката) прекарала в дома на родителите си. На третата година притисната от немотията продава малкото си козметично салонче наследено от Карамански и си купува собствен апартамент. После се захваща с телевизия, кариерата й започва от „Огледала” по bTV минава през „Туйстър” по несъществуващата вече GTV, а сега води лайфстайл рубрика по НОВА.

Освен Иво Карамански, хубавото Нели има още един небезизвестен любовник, създателят и участник на мъжкото еротично шоу „Максимус”- Айвън.

 

 

С него изкара няколко години. Повод за раздялата им става друг мъж, хванал окото на чаровната тв труженичка - Кирил. Разочарована тя го зарязва и отново се събира с мускулестия Айвън. През 2008 г. среща Александър Сано. Двамата имат дъщеря Ава.

Нели е била любовница на Карамански и с него са живели 6 години заедно. Тогава той е бил разделен със съпругата си. В момента дъщерите му са в прекрасни отношения с Нели и Иво-младши.

 

Силвия Панагонова - Милчо Бонев-Бай Миле

Вдовицата на сикаджийския бос Милчо Бонев-Бай Миле е известна в подземния свят като Желязната лейди. Преди три години Панагонова влезе в новинарските емисии, след като неизвестни хвърлиха взривно устройство в двора на къщата й. При взрива няма пострадали, щетите в имота й са само материални. После името й бе замесено в скандалните делби придружени от саморазправа на имоти в центъра на Слънчев Бряг.

Тя е сред малкото вдовици, която успява да съхрани по-голямата част от бизнеса на мъжа си и да продължи да го ръководи с желязна ръка, макар, че двамата никога не са сключвали официално брак. Заради тази юридическа пречка по делото за смъртта на мъжа й като ищци срещу обвинените в убийството застанаха само двете й деца - Йоана и Милчо. Пред съда Панагонова показва учудващо къса памет и слабо познаване на бизнес делата на Бай Миле. Подобно поведение пред разследващите се оценява в крими средите като важно за семейното оцеляване.

След смъртта на Бай Миле Панагонова живее заедно с децата си в огромен палат на ул. „Босилек” в тузарския столичен квартал „Симеоново”. Къщата е построена още приживе от Бай Миле, но семейството се настанява там след смъртта му. Преди това обитава луксозен апартамент в кв. „Витоша”.

Панагонова се занимава с хотелиерство, туризъм, ресторантьорство, търговия и строителство. Според запознати вдовицата притежава цяло вилно селище край Боровец в Рила и апетитни имоти в Слънчев Бряг, а в подземния свят са сигурни, че тя командва бизнеса с жива плът в цял Боровец.

През 1999-а е била кандидат за общински съветник от коалиция “Обединение за царя”. Описват я като хладнокръвна “бизнес хиена”, с интереси в широк кръг дейности ­ от туризъм и търговия на дребно до футбол (след смъртта на мъжа си дамата стана мениджър на ФК “Славия”). Двете със сестра й Ива управляват в съдружие дялове в крупни фирми на покойния бос ­ у нас и в Лихтенщайн.

Ирина Папазова – Васил Папазов

Супермодел на България за 1993 Ирина Папазова e родена на 17 юли 1975 г. в София. От обикновена манекенка тя става приятелка, съпруга, а по-късно и наследница на Васил Папазов.

Шефката на агенция „Интерсаунд” е работила  за модни агенции в САЩ, Италия, Франция, Испания. След показното убийство на съпруга й Васил Папазов наследява модната агенция. От 20 г. тя държи правата или провежда повечето международни и национални конкурси за красота на територията на страната, като “Мис България” (преотстъпени на агенцията на Жени Калканджиева), “Мистър България”(преотстъпени от друга агенция на нея), “Кралица на красотата" и мн. др.

Съпругът й Васил Папазов е убит на 12 декември1997 г. Тогава красивата Ирина наследява модния бизнес на съпруга си. Той е бил композитор. През 1989-а създава фирмата "Интерсаунд", която стартира с организиране на концерти. Фирмата е създадена като филиал на Интерсаунд-Германия. Той самият много е пътувал като композитор, бил е в Нашвил с Нели Рангелова. Взели са награди и там се запознали с немските мениджъри на Интерсаунд. От 1990 г. взима лиценза и започва да организира конкурсите за красота. Тогава започва спора с Иво Божков. А после избухна бомбата в зала "Универсиада" на конкурса "Мис България 1994" - обвинен бе Росен Николов, който е партньор на Иво Божков.

Ирина не успява да се нарадва на спокойният семеен живот. Съдбата калява бившата манекенка твърде рано. Тъкмо вкусила от сладостите на съвместният живот с преуспял мъж, той е застрелян като куче на софийският бул. "Черни връх". Неизвестен и до днес килър гръмва Папазов в слепоочието , докато той помпа предната гума на колата си. Ирина си спомня за този ден: "От сутринта имах предчувствие, че ще се случи нещо ужасно. Валеше отвратителен дъжд, от онзи гадния, който те омърсява и те потиска, и омърсява още повече. Беше ми лошо, виеше ми се свят. Сутринта изтървах чашата си с кафе. Оттогава разбрах, че счупеното не носи щастие."

За разлика от повечето вдовици в списъка, Ирина не се крие от медиите и отзивчиво раздава интервюта на вестници и списания, но все пак това е бизнеса й. Името й както и това на ръководената от нея модна агенция често е замесено в скандали с проституция, макар и индиректно.

 

През януари 2011 Ирина ражда момче от приятеля си Иво Чешмеджиев, кръщават го Самуил, тя има и 17 годишен син Дани от покойния си съпруг.