Съединението прави силата

Като никога днес лидерите на десницата показаха, че понякога могат и да са обединени в името на общата цел – изритването на турскочервената коалиция от властта. Въпреки всички искри прехвърчали през годините между двете формации, Бойко Борисов и ГЕРБ се срещнаха с Реформаторския блок, относно предстоящия пореден вот на недоверие срещу правителството на БСП и ДПС.

Бившите костовисти и компания нямат депутати в Народното събрание, следователно трудно ще помогнат по друг начин на по-големия брат освен със съвет и морална подкрепа. Но и това не е малко – с оглед дългогодишните проблеми в дясно, имайки предвид катастрофата на последния вот – когато надменните тогава Кунева и Радан останаха далеч от бариерата за влизане в 42-рия парламент, сега виждаме някакви стъпки в правилната посока.

А тя е ясна – сформиране на дясно ветрило с широка периферия, взимащо гласа на всички разумни и прагматични гласоподаватели, направили твърдо своя цивилизационен избор – с ЕС и Запада и никога пак с болшевишка Русия и нейния вожд Путин.

Общо взето ситуацията намирисва на фентъзи от Толкин – добрите герои се карат, бият се понякога, погаждат си номера, но все пак са добри. И имат битка на хоризонта – знаем, че Мордор е на изток. Тази битка ще бъде за оцеляване, досега май не сме водили такава през новото хилядолетие.
Сблъсъкът е на нормалното срещу изкривеното, на пацифизма и хуманността срещу войнстващата простащина и злобното лице на агресора, сълзливо представян ни като Дядо Иван. Дошъл за пореден път да ни освободи, а след това да ни пороби. Стига у нас пак да има услужливи представители на Петата колона, склонни да му отворят широко вратата по пример от предателя генерал Маринов, решил съдбата на България и осигурил окупацията й от съветския ботуш в дните преди 9-и септември.

В наши дни Мариновците грачат злобно от вестникарски колонки и телевизионни студия – Изборния кодекс им го позволява, позволяваме им го и ние – все пак сме демократи.

Но на 25-и май трябва да ги ударим с цялата си сила, защото ако си позволим да идем за гъби, после те ще ни запратят за гъби.