Десет зашеметяващи вили над вода, къде се намират? (СНИМКИ)

Гледката на тези бунгала ще ви остави без дъх

Сигурно сте се нагледали на снимки в мрежата показващи прекрасни вилички кацнали в кристално чистите води на някой оживен коралов риф. Рядко успявате да разберете къде се намират и колко ще ви струва да отседнете в някоя от тях. Предлагам ви десет от най-прекрасните вили, които сигурно сте виждали само на картичка в комплект с информация къде се намират и колко струва една нощувка в тях.

Four Seasons Resort Bora Bora

Bora Bora, French Polynesia

Кралско бунгало над водата с малък басейн и безплатна четвърта нощувка струва само 3 627 долара, 100 кв. м площ и петзвезден лукс плюс закуска.

The St. Regis Bora Bora Resort

Bora Bora, French Polynesia

Най-евтината вила над вода тук е с площ 144 кв.м и струва около 1218 долара на вечер. Предлага всичко нужно дори интернет, хладилник и телевизор.

Sofitel Moorea Ia Ora Beach Resort

Moorea, French Polynesia

Малките бунгала над вода с размер 41 кв.м струват 703 долара в момента на проверката, което си е доста изгодно в сравнение с Бора Бора.

Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa

Moorea, French Polynesia

Хилтън Муреа предлага бунгала на вода с площ 62 кв.м и цена от 730 долара за нощувка.

Изброените до тук места във Френска Полинезия са изключително трудни за достъп и пътуването със самолет отнема около два дни поради многото прекачвания. По тази причина и цените на самолетните билети могат да надминат дори 10 хиляди лева.

 

Следващите предложения за страхотни бунгала на вода са доста по-достъпни и лесно достижими.

Gili Lankanfushi Maldives

North Male Atoll, Maldives

Това вече се казва нещо красиво. Само на 7 часа със самолет от София се намира този рай в северната част на Индийския океан. Тук можете да се настаните в „Резиденцията на Крузо”, която е голяма 250 кв.м и предлага простор и лукс само за 1900 долара на нощувка.

Cocoa Island by COMO

South Male Atoll, Maldives

Още едно предложение за най-романтична гледка изниква от Малдивите, „Любовна вила” с площ 123 кв.м е на цена 999 долара за нощ. Като допълнителна информация ако решите да пътувате до Малдиви мога да добавя, че цените на самолетните билети започва от 1300 лева.

Pangkor Laut Resort

Pangkor, Malaysia

Въпреки, че Малайзия няма кой знае какви наченки на коралови рифове, местата където обикновено изникват тези вили, тя разполага с един от най-големите резорти предлагащи „оувъруотър” бунгала. Островът приютил този комплекс се намира до западното крайбрежие на Малайзия в пролива Малака. Най-скъпата – „Спа Вила” тук се оценява на 520 долара, което си е без пари в сравнение с цените предлагани от подобни хотели в далечната и бленувана Бора Бора.

Song Saa Private Island

Sihanoukville, Cambodia

Някой от вас ще кажат, Камбоджа? Никога! Е, така не знаете какво пропускате. Камбоджа отдавна навлезе в дълбоките води на висококачествения туризъм и се конкурира доста успешно със съседите в района Тайланд, Малайзия и Виетнам.

Доказателството е този райски частен остров. Една нощувка във вила над водата тук ви струва 1872 долара, но срещу тези пари ще получите най-много от всички изброени до сега по-горе. Вилата е с размери 136 кв.м обзаведена в традиционен стил с едни от най-качествените мебели и аксесоари в региона. Завивките, завесите и възглавниците са от най-добрите, които може да предложи един хотел. И сега черешката на тортата, този комплекс е Ол-инклусив, което ще ви спести всякакви други разходи, макар че това е Камбоджа и всичко тук е по долар два.

Cayo Espanto

Ambergris Caye, Belize

Време е да видим какво се случва и по карибското крайбрежие. Тук гъмжи от екзотични острови с още по-екзотични имена, но моята класация показва най-доброто така, че ето ни тук в Амбергрис Кайе, Белиз. Това островче може би ви е болезнено познато с уникалната си форма на сърце. Белиз със сигурност ви е по-малко позната като страна, но това е държава граничеща си с Мексико и Гватемала в най-южната част на северноамериканския континент.

Кайо Еспанто предлага изобилие от варианти в настаняването, тук можете да избирате не само местоположение и гледка, но дори и измежду най-луксозните чаршафи и възглавници включително египетски памук.  На цени от 1596 долара за нощ можете да се насладите на 180 градуса панорамна гледка към океана и простор, самостоятелен басейн и веранда. Храната се заплаща допълнително

Rosewood Mayakoba

Playa del Carmen, Mexico

 

Кой не е чувал за Плая дел Кармен? Но едва ли сте предполагали, че тук се  кипри кокетният карибски комплекс Розууд Маякоба.

В това райско местенце „овъруотър” бунгалото прераства в отворено патио, което ви дава чудесен изглед към лагуната. Тотален лукс на цена от 790 долара на нощ.

 

Това са най-зашеметяващите бунгала на вода, за които съм сигурна, че бихте посетили с удоволствие стига да имате възможност, но не всеки разполага с такъв солиден бюджет, за ваше успокоение ще кажа, че има и много изгодни варианти.

Припомнете си и класацията на най-изгодните „оувъруотър” вили ТУК!