ЕРП-тата на съд, министърът и той!

Нищо изненадващо, комунистите винаги са доказвали, че докопат ли кокала не им пука много много за нас обикновените граждани

Уикендът премина под знака на поредната софра, организирана от червените кхмери и техния импровизиран премиер Олигарски. Докато цялата страна скърбеше за убития в Лясковец спецполицай Емил Шарков, властта пируваше по кръчмите в един от най-елитните ни ски курорти.
Нищо изненадващо, комунистите винаги са доказвали, че докопат ли кокала не им пука много много за нас обикновените граждани на „Клета Майка България“. Всъщност излъгах, „хайверените социалисти“ (както ги наричат във Франция, заради навика им да живеят далеч по-луксозно от избирателите си) до толкова обичат бедните и изпадналите в нищета, че всеки път като дойдат на власт ги увеличават прогресивно.
Именно към тези бедни и онеправдани бяха насочени обещания и заклинания само преди година: „Лошият Дянков ограби народа, Борисов и ЕРП-тата са виновни за надутите сметки, ще изметем и едните и другите“. Те Борисов не изметоха, защото ги би за н-ти път подред, нито ЕРП-тата разкараха, нали червените именно по време мандата на Тройната коалиция създадоха тази енергийна система, представляваща по същество бездънна каца, пълнеща черните партийни каси, захранващи „Позитаник“.
Уж признали грешката си те се заклеха да разследват монополистите, да извадят на светло договорите, да вземат лицензи – всичко в помощ на изстрадалия българин, получаващ месечен доход, понякога по-нисък от сметката за тока. И познайте какво се случи? Нищо и половина! Леко заекващият симпатяга, изпълняващ незнайно защо функцията на енергиен министър, девет месеца хвърляше прах в очите на хората. А зад гърба ни се договаряше с ЕРП-тата.
Кучетата лаят, керванът си върви, а народът е също толкова беден и ограбен. Днес чак Стойнев установи, че електроразпределителните дружества били крадци, ощетяващи държавната хазна. Даже щял да ги дава на онзи самосезиращия се главпрокурор Цацаров.
Сетила се Мара, че работата им не била чиста, това все едно в детската градина днес да въведат ограничетелна заповед за Владо Кузов. Българският народ, дето като преклонени главата сабя не я сече, има тематична поговорка, опитваща се да оправдае пословичния ни мързел и склонност към скатаване: „По-добре късно, отколкото никога!“
В случая по-добре оставка днес, отколкото народът да те извади с камъни и псувни утре. Когато ни заеквания, ни оправдания ще спасят бившия съветник на Станишев в най-корупмпираното управление за последните 25 години.