Живот назаем

Вместо реални мерки и структурни реформи, виждаме поредния напън за предизборно купуване на гласове

Последните статистики напълно опровергаха бодряшкия оптимизъм лъхащ от Станишев, Местан и техния еничарски корпус. Сухите цифри сочат, че българинът е все по-задлъжнял, че младите теглят кредит след кредит, който един Бог знае как после ще връщат.

А обещанията на властта се лееха без край: „Откриваме 250 хиляди нови работни места, ще борим младежката безработица!“ И как я пребориха? С по 100 лева за циганетата преди първия учебен ден. Интересно ще е ако бъде направена справка колко от получилите тогава еднократна финансова инжекция днес пускат децата си на училище.

И за какво са похарчили мизерната иначе сума. Вместо реални мерки и структурни реформи, виждаме поредния напън за предизборно купуване на гласове на калпак. Което по смисъла на Наказателния кодекс е подсъдно и не е зле вездесъщият Цацаров да се самосезира, ама уви. Трябва да настъпи интересите на кукловодите, назначили го на високия пост. В крайна сметка нашите бащи и майки ще получат по 40 лева, които мигновено отиват в джоба на внуците им – длъжници.

Как ще настъпи господарите си като интересът клати феса. А интересът на феса от сараите е точно такъв – да държи в подчинено положение и унизителна бедност 7-те милиона раи. Които по неговата логика следва да са му подчинени от падането на Търновското царство та до наши дни.

Вчера икономисти и коментатори биха камбаната, че пари в държавата нямало, че младите живеят на заем. Сетиха се, ама вече го няма Дянков, в ролята на обичайни заподозрян. И ще сърбаме това което сме дробили, доверявайки се за пореден път на комунистическите лъжи.

Ако преди години известни блогъри направиха сайт, следящ за изпълнението на заявените от Борисов политики (междувпрочем преписано от САЩ и Обама) то днес това е безсмислено. Защото изпълнени обещания – няма!

Щяха да защитават малките производители, да затварят големите вериги в събота и неделя, да либерализират забраната за пушене на обществени места – дрън, дрън, ярина.

Ако в нашето общество Сашо Томов е синоним на лъжец, то титлата съвсем скоро ще му бъде отнета . За този „достоен приз“ изпъкват не една, а цели три номинации – триумвиратът Олигарски, Местан, Станишев.