Най-добрите острови за почивка в света за 2014 (СНИМКИ)

Ако търсите уникално място за своята почивка вижте класацията

Най-големият сайт за пътешественици в света Tripadvisor обяви класацията за най-добрите ваканционни острови в света. Класацията се сформира според мненията и гласовете на потребителите. Ако все още се чудите къде да почивате ето най-добрите дестинации.

1 - Амбъргрис Кей, Белиз (Ambergris Caye, Belize Cayes)

За втора поредна година, Амбъргрис Кей обира най-големите награди. Красивият остров на Белиз предлага перфектно съчетание на модернo развитие и безгрижно спокойствие. Мангрово блато е окото на този остров със снежно бял плаж, най-големият в Белиз.

Голф колички са основнаta форма на транспорт по протежение на пясъчните пътища.

Водолазите имат уникален шанс да се наслаждават на бариерния риф на Белиз и да се гмуркат в Синята Дупка, 120 метра дълбока варовикова дупка в морето изобилстваща от всякакви морски обитатели живеещи в коралите и сталактитите на това райско място.

2 – Провидансиал, Търкс и Кайкос (Providenciales, Turks and Caicos)

Най-населеният на островите Търкс и Кайкос, Провидансиал е една от най-добрите плажни дестинации в света. Този остров предлага едни от най-добрите условия за гмуркане и шнорхелиране.

Почивката на този  тъй зашеметяващ остров ще остане незабравима и заради дългия коралов риф, който е лесно достъпен от брега. Елитните и луксозни комплекси в комбинация със завладяващи усамотени плажове са направили Грейс Бей популярен избор за романтични бягства. Скалите и чукарите на Чалк Саунд са прекрасен декор за каяк в ярките тюркоазени води.

3 - Бора Бора, Френска Полинезия (Bora Bora, Society Islands)

Може и да се учудвате, че прословутия остров любим за почивка на родните звезди и олигарси не заема първо място, но все пак трябва да ви утеши факта, че е в челната тройка за втори път.

Тюркоазени лагуни, меки бели пясъци и дълбоки мандаринови залези поставят основите за романтичната слава на острова, а за да е по-звучно са повторили името му два пъти.

Поговорете си на ухо с тропическите риби трептящи около Кораловите градини или Тупитипити Пойнт.

За ценителите на спокойствието са предвидени самостоятелни турове разкриващи красив изглед към вулканичния връх Мон Отиману. В Лагунариума можете да гледате как се хранят акули и да плувате с костенурки. За финал на деня ви се предлага сочно ястие в някой от островните фини френски ресторанти. Залеза по традиция се посреща на верандата на водна вила с тропически коктейл под звездите.

4 - Остров Марко, Флорида (Marco Island, Florida)

 

Марко е идеалното място за тези, които жадуват спокойно убежище, но нямат време да пътуват твърде далеч и с много прекачвания. Бижуто на Десетте Хиляди Острова на Флорида се гордее с меки бели плажове и изглед към пенливите води на Мексиканския залив. Сред елитните удоволствия тук са гмуркането за миди или игра на едно от най-красивите голф игрища, разходка до Евърглейдс с високо проходимо бъги или подмладяващ поход сред природата в резервата Рукъри Бей.

5 – Люйс и Харис, Външни Хибриди, Шотландия (Lewis and Harris, Outer Hebrides)

 

Посещението на Люис и Харис е като разлистването на шотландски приказка. В северната част на остров Люис са легендарните Побити Камъни Каланиш стърчащи от земята като странен изоставен масивен скален град.

Черната Къща, Шаубост скандинавската мелницата и пещта Карлоуей Брох  предлагат един поглед на това какво представлява живота на острова. В южната част на Харис, източната страна плажове могат да се похвалят с някои от най-старите известни скали в света, датиращи от милиони години. Круйз към вулканичните острови на Св. Килда предлага на изследователите да разгледат руините на средновековно селище.

6 – Наксос, Цикладите, Гърция (Naxos, Cyclades)

 

Едно бяло петно в тюркоазените води на Егейско море, остров Наксос представлява уникална смесица от древни руини и плажна култура. Най-големият от Цикладските острови, Наксос е домът от детството не на някой друг а на самия Зевс, цар на боговете.

Още с пристигането си в Наксос, се разходете до Палатия, където се намира Портара каменна врата към древен храм, който вече не съществува но стои сама като символ на острова. На залез слънце, изгледите от острова и морето отвъд него са спиращи дъха.

7 - Аитутаки, Южните острови Кук (Aitutaki, Southern Cook Islands)

Този малък остров затворен в триъгълен бариерен риф се гордее с невероятни лагуни. Шанс да се отдадете на частен пикник на плажа с цвят алабастър на един от миниатюрните, необитаеми острови обградени с поклащащи се палми. Въпреки сърцераздирателната си красота, Аитутаки все още не е наводнен с туристи основно благодарение на своето трудно за достигане местоположение.

Място без радио и телевизия Аитутаки е предпочитана дестинация особено за тези, които търсят необуздания дух на усамотението и романтичната атмосфера.

 

8 – Носи Бе, Мадагаскар (Nosy Be, Antsiranana Province)

Oзначава "голям остров" и това е съвсем точно, Носи Бе е голям остров край северозападното крайбрежие на Мадагаскар. Тази година той се изкачва две позиции нагоре в класацията до осмото място.

Тук ще намерите вулканични езера, мързеливи лемури, дестилерии за ром, Иланг Иланг насаждения и сложни коралови рифове, които буквално молят да бъдат проучени. Ценителите на флората и фауната ще бъдат на седмото небе сред красивата природа резервата Локобе. Любителите на музиката трябва да посетят острова през май за да се докоснат до четиридневния музикален фестивал Дония.

9 – Великденски остров, Чили (Easter Island, Chile)

 

Намира се в южната част на Тихия на повече от 2000 мили от чилийския бряг, Великденския остров не е най-лесното място за достигане. Ако ви интересува, най-лесният достъп е по въздух от Сантяго или Таити. Но изолацията е помогнала да се запази 1500-годишното мистериозно общество от вулканични скални скулптури Маои, които са най-основната причина за славата на острова. След като проучите уникалния пейзаж, можете да се отпуснете на плажа необезпокояван и да размишлявате над едно от най-загадъчните места на Земята.

10 – Ко Тао, Тайланд (Koh Tao, Thailand)

 

Разположен тихо в спокойния залив на Тайланд, палмовият остров Ko Tao получава името си заради изобилието от морски костенурки, които се намират на бреговете му. Бели пясъчни плажове подслонени под стръмните хълмове, някои от които достъпни само с високо проходими превозни средства възнаградени от природата с 300 слънчеви дни годишно ви канят за дълги следобеди на шезлонга.