Петре, кажи си...за Бареков

По всичко личеше, че помпането на този човек с власт и възможности е обществено опасно и противопоказно

Да вземем Николай Бареков. Кое точно в неговата биография досега не ни показваше, че ще се стигне дотук?

Какво му беше по-различното в характера, арогантността, безочието, когато работеше в ТВ Европа, после в bTV и след това в ТВ7? Не беше ли ясно, че този човек дълго ще ни възмущава?

Защо, когато той напусна bTV всички гузно мълчаха за истината? Нима има принципна разлика между репортажа в централните новини за неговата сватба, нарушил десетки правила на етиката, на продуктовото позициониране и т.н. и между това, което гледахме при учредяването на неговата партия?

Не, няма никаква. По всичко личеше, че помпането на този човек с власт и възможности е обществено опасно и противопоказно.

Да вземем Петър Стоянов. Радваха му се като каза, че трябва да се затворят фабриките за илюзии. Ама за кои илюзии? Че политиците ще работят за хората? Още повече му се радваха, като каза „Иване, кажи си“, на не попитаха „Петре, кажи си“, когато брат му стана евродепутат от ГЕРБ, когато снаха му стана началник на кабинета на Маргарита Попова, а хич пък не се заинтересоваха, когато и двамата последователно и тихомълком напуснаха и двата поста.

Притесниха се, когато каза, че няма да гласува за СДС, ако СДС е заедно с ДСБ, но не се запитаха, ако брат му, жена му , че дори и племенника му ( по това време вече заместник-кмет на Пловдив) са все в ГЕРБ, дали той всъщност отдавна не гласува за СДС? Голяма драма беше с кандидатурата му за конституционен съдия, но не беше чак такава драма, когато попречи на Сакскобурготски да се яви като президент, защото въздейства върху Конституционния съд.

Днес бат’ Петьо е на страната на Бареков и открито показва това в предаване, за което се говори, че дъщерята на водещия е в партията на Бареков. Обаче ние никога не виждаме нещата, когато те се случват. Нещо повече, ако има някой, който ги вижда, тогава всички му скачат и го обвиняват в черногледство, липса на компромиси и т.н.Днес младите се сърдят на старите, че виждат. А старите се сърдят на младите, че не слушат. Вечните спорове на поколенията.

Да се огледаме около нас и да видим колко десетки примери на безпринципност имаме, на липса на точност, на порочно създадени проекти, на безсмислено осмислени с въздух хора.Аз виждам отсега кой се е запътил към мястото на бат ‘ Петьо. Така както виждам Волен Сидеров и си представям какво ще стане и с Бареков.А който не вижда, нека да не слуша. Щом има време за губене.