Борисов: И Местан като Станишев нагло лъже за тютюна

Политика

06-01-2014, 20:07

Автор:

Бойко Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бареков унижен публично! (видео)

Борисов: Огорчен съм, че сегашните български министри вече се третират в Брюксел като пощальони

Борисов: 1% намаление на цената на тока няма да се отрази, популистко е

Бойко Борисов: Волен е хвърлен на кучетата

Борисов: Заздравяването на партията е мой личен приоритет

Борисов: Лъжа е, че ще намалят сметките за тока!

Борисов: Управляващите се държаха като дебили и не дадоха оставка

Борисов: Станишев за пореден път нагло лъже

Бойко Борисов: И 20 депутати да напуснат, ще има ГЕРБ, ще е по-силен, и пак ще победим на избори

Борисов: Виждам колко ги е страх политическите ми опоненти, но да не се радват

Борисов поиска избори 2 в едно през май

Борисов запозна Меркел с безконтролното харчене и вземането на кредити от правителството на Орешарски

Борисов: Да приберат Местан в прокуратурата!

Малко след като днес в коментар в профила си във Фейсбук бившият министър-председател и лидер на ПП "ГЕРБ" Бойко Борисов нападна Сергей Станишев и обяви, че лидерът на левицата нагло лъже за безработицата, последва и коментар относно тезата на ДПС, че законовите промени, наложени от бившите управляващи, са довели до загуби и проблеми за тютюнопроизводителите:

 

В профила си Борисов написа:
"Очевидно и Лютви Местан е прихванал от Сергей Станишев умението да говори неистини и лъжи, въпреки че фактите са красноречиви". 

Как имат наглостта да обвиняват ГЕРБ за проблемите, които те изкуствено създадоха около изкупуването на тютюна. През 2011 г. депутатите на ГЕРБ направиха законодателни промени, които доведоха до покачване на изкупните цени на тютюна в две поредни години. За сравнение през 2010 г. тютюнът беше изкупуван за 3-4 лева и кампанията отново беше закъсняла. Защото тогава все още действаше лицензионният режим. През 2011 г. след предложените от ГЕРБ промени в Закона за тютюна цените се вдигнаха до 6 лева. В края на 2012 г. изкупната цена за килограм стигна до 7,50 лева и изкупната кампания приключи още в края на ноември – началото на декември. Сега, възползвайки се от проблемите и безпаричието на тютюнопроизводителите, единственото нещо, което ДПС искат да направят е отново да върнат лицензионния режим, който позволяваше на Фонд „Тютюн” да пълни партийните каси с пари от подкупите, които фирмите-изкупвачи плащаха, за да получат лиценз. Тази порочна практика е вредна преди всичко за тютюнопроизводителите, но в същото време и за държавата, която рискува да бъде санкционирана от ЕК. Освен това възстановяването на Фонд „Тютюн“ и лицензионния режим е в пряко противоречие с европейските регламенти за свободен пазар и конкуренция."