Любимите хотели на световните знаменитости

От Анжделина Джоли до Уди Алън, ето къде ще срещнете известни лица

Ако искате да се почувствате специален или просто да видите някоя звезда

Хвърлете поглед на едни от най-шикозните хотели по света. Това са любимите места за настаняване на известните и богатите.

Облени в лукс, злато и светлина тези уютни местенца предлагат повече от петзвезден комфорт.

Hotel Danieli

Венеция, Италия

 

Ако искате да останете в центъра на всичко, което се нарича Венеция „Даниели” е чудесен вариант. Намира се в непосредствена близост до Двореца на дожите и Моста на въздишките и само на няколко крачки от площад Сан Марко.

Това е хотела, в който Анджелина Джоли и Джони Деп се настаниха във филма "Туристът", и в зависимост от това каква стая ще изберете изгледа към лагуната може да е толкова зашеметяващ като този, наблюдаван във филма.

Hotel Danieli се състои от три двореца датиращи от 14-ти, 19-и и 20-ти век, така че тук ви очаква луксозна обстановка, която се отличава с мраморни колони, антични килими и позлатени тавани.

Последните ремонти са вкарали  хотела в списъка на най-популярните места за настаняване в Венеция. Джордж Клуни, Наоми Кембъл, Линдзи Лоън, Сандра Бълок и Кристина Агилера са само част от имената настанявани тук.

Апартамент с изглед към лагуната започва от около 2520 долара на вечер.

 

Hotel Bel-Air

Лос Анжелис, САЩ

 

Построен през 1946 г. в стил, който може да се опише единствено като романтично Средиземноморски, хотел Бел Еър, с розовите си бунгала в мисионерски стил, е истинско елитно скривалище. Скрит от бугенвилии, фикус, портокалов цвят и папрат, разположен на осемнадесет акра точно в средата на най-елитния квартал на Лос Анжелис. Подовете на коридорите са картирани с теракот, а зоната на рецепцията се намира точно зад сводест каменен мост.

Елизабет Тейлър избира за медения си месец с първия си съпруг точно това място. Мерилин Монро прекарва много време подскачайки между  стаи с номера 133 и 33.

Въпреки, че хотелът е претърпял цялостен ремонт, той все още създава чувството за скривалище от златните години на Холивуд.

Маслото на закуска се сервира с форма на лебед, което според посетителите е романтично, но не и кичозно. Стилът на прозорците и стаите е вдъхновен от Тоскана завършени с пищни пердета с флорални мотиви. Каменна глава на Посейдон бълва вода във фонтана, в който спокойно плуват бели лебеди.

Знаменитостите са  известни с безумните си прищевки, а персоналът на Бел Еър е пословичен със способността им да направят невъзможното възможно, като се започне с организирането на сватба за 17 минути (между дъщерята на Роналд Рейгън - Пати и нейният инструктор по йога) до локализирането на монета от шест пенса от 1962-ра година.

Апартамент „Бел Еър” ще ви коства само 1475 долара за нощувка, но ще се чувства като истинска звезда.

 

Las Ventanas al ParaisoA Rosewood Resort

Сан Хосе Дел Кабо, Мексико

 

Las Ventanas al Paraiso е фамозен хотел, категория пет диаманта, който обслужва известни личности и най-най-заможните по света вече повече от 15 години.

Не е учудващо, че Дженифър Анистън пребивава тук само пет пъти за миналата година, тя бе открехната за това място от бившия си съпруг Брад Пит, а сега той води понякога тук и новата си съпруга Анджелина Джоли.

Дженифър дори отпразнува 41-вия си рожден ден миналия февруари и препълни мястото със звездна глъчка.

В превод името на хотела означава „Прозорец към рая”, което може би е много близо до истинската реалност в това убежище на брега на океана.

Стаите предлагат петзвездно качество с удобства „Булгари”, дълбоки вани и плюшени легла.

„Менюто за чаршафи” предлага на гостите си избор между Las Ventanas "Classic", които са 100% египетски памук, Свеж Италиански комплект Сатен, Коприна и Лукс. Тази година са построени и няколко луксозни къщи на брега. Тези големи частни жилища ще разполагат със самостоятелни басейни и обслужване от иконом и са разположени на самия бряг.

Нощувките тук започват от 800 долара за обикновена стая и стигат до 4700 за вила на плажа само за една нощ. Няколко плажни вили в президентски стил са на цени от около 8 580 долара, но те са запазени за изключително тесен кръг от специалните гости, тези вили няма да можете да резервирате в „букинг точка ком”.

 

Hotel Le Bristol

Париж, Франция

 

Брад Пит, Анджелина Джоли, Джордж Клуни, Леонардо ди Каприо, Наталия Водянова, Карла Бруни, Ан Хатауей, Крисчън Бейл, Мерилин Монро, Жозефин Бейкър, Уди Алън са някои от най-известните имена записани в книгата за гости.

Най-дискретния лукс хотел в Париж е закътан зад ъгъла на Елисейския дворец. Отворен през 1925 г. той все още е семейна собственост (в момента от Йоткерс, които правят продукти за готвене) и има редица не корпоративни щрихи, включително Фа-раон, хотелска котка - поглезете синеокия Бирманец, който е настанен на приземния етаж и си има собствени камериери.

Басейнът на последния етаж разполага с изглед към покривите на Париж, докато спа центърът помещава детска занималня за да могат родителите да ползват процедурите на спокойствие. Има два ресторанта – „Епикур”, който е награден с три звезди Мишлен, и по-спокоен „114 Фобърг”.

Около „Бристол” са скупчени множество модни бутици - включително Живанши, Пиер Карден и Ермес. Филмови звезди и музиканти са основната част от гостите - актриса Джозефин Бейкър третира хотела като свой втори дом.

А факта, че е на един хвърлей камък от дома на френския президент Никола Саркози кара Карла Бруни да се появява редовно за обяд.

Бившият президент също обичаше толкова много това място, че направи главния готвач Ерик Фрешон член на почетния легион.

Новият ултра луксозен мансарден апартамент заема последният етаж е на път да се превърне в един от най-скъпите хотелски апартаменти в света. Разположен на 240 кв.м той има две спални, обхваща целия осми етаж и включва невероятна гледка към Rue De Faubourg Saint Honoré и прочутата градина на хотела - най-голямата градина на парижки хотел.

Стаите струват от 962 долара до 1432 за апартамент.