Забрана и пак забрана, ние пеем само за забрана

Политика

27-08-2013, 14:11

Снимка:

БТА

Автор:

Даниел Петров

Всичко от Автора

Гледам и не вярвам на ушите си! Прочутият лаф на още по-прочутия професор Юлиан Вучков сполучливо обрисува новото 20 сред мерките, призвани да върнат България на хората. Така както тръбяха срещу 10 бона за 30 секунди в праймтайма на най-гледаната телевизия. След виртуозното обещание на пловдивския аграрен професор (с не по-малко аграрен вид) насочено към очуканите зеленчукари (както той им вика), последва поредния шедьовър апотеоз на земеделците в управлението. Естествено целта е прозрачна и прозаична – еееххх как ядохме нащо домати по соиализъмъ. Хем народът доволен, хем стоката изкупена. Щото досега никой никога не се грижил за изстрадалото ни земеделие. Добре, че са пак те. Тия, които през 2005-та договориха такива квоти, че 90% от еврокинтите отиват при зърнарите. Същите с частните самолети, управляващи частни градове в Добруджанско. И то с не по-малка наглост от Галеви, Малеви и не знам си кви още.  Между нас казано един телевизионен водещ с пълно право заплаши, че ще им реже гумите, за съжаление не изпълни заявеното...Та пишман-управниците удариха по масата и изкрещяха: не на чуждата продукция, слагаме мита. И народът се развълнува, а медиите попитаха: е как променяш мита като си в ЕС? Не можеш сам, нямаш това право? Министърът е неграмотен, комунистите са тъпи. Да, ама не! Нито е неграмотен, нито са тъпи. Много добре знаят какво казват евродирективите. Така както знаеха, че назначават престъпници за областни управители и крадци на европари за заместник-министри. Ако мине номерът. Нали дадоха по 100 лева на майките отгоре. А какво направиха за бащите? Защото майсторлъкът е да осигуриш работа на бащата през останалите 11 месеца, но нейсе. Знаем, че пътят към Ада е постлан с добри намерения. За съжаление май ни водят за носа натам и то съзнателно. Как иначе бихме могли да разтълкуваме готвената забрана на чуждите вериги да работят в събота и неделя? Ами ако искат да забранят на телевизиите да излъчват чужди предавания/филми/мачове? Всичко ново е добре научено старо. Защото помним как овчият народ преди близо 20 години се зарадва, че онзи с перчема от Пловдив ще връща благинките. Държавни цени, държавна работа, държавен живот. И пак с тази лъжа. И май пак идва 1997-ма. Преди която определени кръгове удариха кьоравото. А сега призваните да удрят кьоравото удариха едно рамо, на една столетна партия да спечелят нечестно едни избори. И пак изходът за народа остана тоягата. През юни пробвахме с моркова. А Олигарски може вече с пълно право да назначи Петното за медиен съветник. Щото и той беше по забраните.

И заедно да борят гнилия империализъм. Или капиталистическата реакция – по избор. А депутатът-земеделец, предложил ограничения за чуждите инвеститори е срам за историята на своята партия, известна с високообразовните си и културни лидери.

Каквото мнозинството, такива и земеделците. А пешкира ще го перем на зима. Дотогава ще вярваме на червените измамници, че луканките растат по дърветата, токът е безплатен, а евреите кроят заговор срещу България.