Плажове със странни имена или къде да избягаме с любимия

Ето ги най-добрите плажове в света за 2013

Потребителите на сайта за пътешественици ТрипАдвайзър подредиха класацията на най-добрите плажове в света. Ето как посетителите описват тези плажове:

Rabbit Beach

Лампедуза, Сицилия

"Карибски цветове, бял плаж, уникална обстановка. Кристално чистото море го прави труден за напускане. "

Най-доброто време да отида: май - септември

Южният остров на Италия - Лампедуза се намира между Малта и Тунис и географски e част от африканския континент. Най-големият от Пелагските острови Лампедуза е сух и получава прясна вода само от валежите. През лятото, островът се обслужва от нискотарифни италиански авиокомпании с директни полети от няколко места в континенталната част, както и ферибота от Сицилия. Лампедуза е ценен от посетителите заради своите фини бели пясъчни плажове, кристално чистата тюркоазена вода и отличните условия за гмуркане.

Grace Bay

Провиденсиалес, Търкс и Кайкос

"Блестящо бял пясък и топли обгръщащи води. Цветът на водата кара сърцето ти да подскочи."

Най-доброто време да отида: Целогодишно

Най-населеният от островите Търкс и Кайкос, Провиденсиалес е една от най-предпочитаните плажни дестинации в света. Условията за скуба дайвинг и гмуркане със шнорхел са толкова удобни и зашеметяващи благодарение на кораловият риф дълъг няколко мили. Той е и много лесно достъпен от брега. Най-престижните курорти и завладяващи усамотени плажове на Грейс Бей го правят популярно място за романтични бягства. Стръмните скали и зъбери на Чалк Саунд са прекрасен фон за каяк в ярките тюркоазени води. 

Whitehaven Beach

Еърли Бийч, Австралия

"Пясъкът е чисто бял и среща кристално чиста синя вода, а плажът е девствен. Парче от рая. "

 Най-доброто време да отида: Целогодишно

Кацнал на пищния полуостров Шатъл Харбър, Еърли Бийч е популярна отправна точка за посещения на Големия бариерен риф и островите Уитсъндей (Петдесетница). Постоянният поток от пристигащи и заминаващи туристи правят нощният живот оживен и пълен с барове и клубове. Ще предпочетете плуването в изкуствената лагуна, вместо някой от градските плажове, водите им са пълни с парещи медузи.

Baia do Sancho

Фернандо де Нороня, Бразилия

"С кораб или по трудните "стълби", този плаж е просто перфектен. Белият пясък и зелената вода са в невероятен ансамбъл. "

Най-доброто време да отида: Целогодишно

Архипелагът Фернандо де Нороня е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство с деликатна екосистема. Посетителите са ограничени, но малцина щастливци са възнаградени с ненадминати плажове и успокояващи топли води, пълни с делфини и морски костенурки. Именно това е което прави Нороня една от световните топ дестинации за гмуркане. Сушата предлага разходки по еко пътеките на Жардим Елизабет, Есмералда Кост или Санчо Бей, до който се стига с изкачване по стръмен набор от стълби, издълбани в процепа на висока скала.

Flamenco Beach (Playa Flamenco)

Кулебра, Пуерто Рико

"Един от най-добрите плажове на земята!"

Най-доброто време да отида: Целогодишно

Кулебра е малко анти-туристическа дестинация, тук няма да откриете големи хотели или лъскави ваканционни комплекси със шумни звънци и свирки. Плажовете са зашеметяващи километрични ивици от бял пясък, чудесни за препичане, уиндсърфинг и гмуркане. В културата и архитектурата нещата са също толкова шарен, колкото водите на светло синьото море. Разходете се из центъра на града за да изживеете един наистина странен следобед.

Фламенко бийч се намира в залив без нито една вълна. Той е дълъг, широк, заобиколен от зеленина и само една или две сгради близо до него. Рибата плува чак до повърхността на водата, която е до кръста. Кристално чистите води предлагат 20 ярда подводна видимост. Освен на хората този залив е любим и на делфините, които не пропускат възможност да си поиграят в свръх спокойните води наоколо.

Playa de las Catedrales

Рибадео, Испания

"Самият плаж е красив, но само гледката към морето от върха на скалите замайва."

Най-доброто време да отида: Юли - Август

При отлив този плаж е наистина едно от онези места, за които ще разказвате отново и отново и ще остане завинаги в сърцето ви. Това е мястото където всеки иска да се върне отново. Плажът сам по себе си е невероятен, но гледката от скалите над плажа е уникална. Ако сте около Рибадео, задължително посетете това място.

Lopes Mendes Beach

Илха Гранде, Бразилия

Ilha Grande - голям остров - е дом на Лопес Мандес, това е плажа на мечтите ви. Три километра ивица от най-белият, ситен пясък, който се простира до повече от спокойна, кристално синя вода. С нито една сграда или ресторант пред очите ви, Лопес Мендес е обграден с палмови и бадемови дръвчета, предлагащи само малко сянка. Къпещите се ще трябва да вземат много лосион, закуски и една хубава книга – въпреки, че винаги има няколко амбулантни търговци на напитки, които за нищожни пари ще ви предложат ледено студени бири.

Horseshoe Bay Beach

Саутхемптън Париш, Бермуда

Horseshoe Bay (Залив подкова) е може би най-известния плаж в Бермуда. Много популярен туристически обект, който се намира на главния остров на юг по Атлантическото крайбрежие в Саутхемптън Париш. Пясъкът на плажа е много фин и с характерен много бял цвят. Плажът е оборудван с един спасителен пост, който има персонал през лятото между 10 и 18:00. Има и кафене, където можете да хапнете през летните месеци, тоалетни и душове.

Eagle Beach

Палм - Ийгъл Бийч, Аруба

"Спиращи дъха води!"

Най-доброто време да отида: Целогодишно

Ийгъл Бийч в Аруба е един от най-красивите плажове на острова. Той се гордее с най-широкия плаж в Аруба и е известен със своите девствени и меки бели пясъци. Плажът предлага 100% карибско настроение, достатъчно място за паркиране, сенчести места за пикник, няколко беседки, както и разнообразие от водни спортове.

Няколко месеца годишно Ийгъл Бийч е осеян с бели и червени маркери за защита на  гнездата на костенурките. Малките се излюпват предимно около залез слънце и през нощта.

Избрахте ли си вече място за бягство от действителността?!