Топ 10 на най-добрите острови за ваканция 2013 (СНИМКИ)

Ако търсите уникално място за своята почивка вижте класацията

Потребителите на сайта за пътешественици TripAdvisor подреждат списъка на най-добрите ваканционни острови в света.

1 - Амбъргрис Кии, Белиз (Ambergris Caye, Belize Cayes)

Амбъргрис Кии заема първата позиция защото се намира на най-доброто място - Белиз. Тук се предлагат достатъчно удобства за да е вълнуващо, но за щастие не е свръх развито, че да изпаднете в транс от звука на шляпащите джапанки на туристите. Мангрово блато е  окото на този остров с бял плаж, най-големият в Белиз. Голф колички са основната форма на транспорт по пясъчните пътища. Бариерния риф на Белиз събира водолази и гмуркачи от целия свят. Освен там те се спускат и в дълбините на „Синята дупка” 400 фута дълбок кръг от варовик, които изобилства с всякакви морски видове.

2 - Сейнт Джон, Вирджински острови (St. John, U.S. Virgin Islands)

Екотуризмът е жив и процъфтява на Сейнт Джон. Тук със сигурност няма да скучаете има какво да се прави на сушата. От целодневно разглеждане и изучаване на дивата природа в Националния парк до километри дълги пешеходни пътеки или бели пясъчни плажове за разходка. Хит сред водните занимания разбира се е гмуркането със шнорхел, плуване, дори и подводна фотография, разбира се. Това са Карибите, в края на краищата.

3 – Бора Бора, Френска Полинезия (Bora Bora, Society Islands)

Може и да се учудвате, че прословутия остров за почивка на родните звезди и олигарси не заема първо място, но все пак трябва да ви утеши факта, че е в челната тройка.

Тюркоазени лагуни, меки бели пясъци и дълбоки мандаринови залези поставят основите за романтичната слава на острова, а за да е по-звучно са повторили името му два пъти.

Поговорете си на ухо с тропическите риби трептящи около Кораловите градини или Тупитипити Пойнт.

За ценителите на спокойствието са предвидени самостоятелни турове разкриващи красив изглед към вулканичния връх Мон Отиману. В Лагунариума можете да гледате как се хранят акули и да плувате с костенурки. За финал на деня ви се предлага сочно ястие в някой от островните фини френски ресторанти. Залеза по традиция се посреща на верандата на водна вила с тропически коктейл под звездите.

4 – Остров Сан Хуан, Вашингтон САЩ (San Juan Island, Washington)

Островна почивка на Сан Хуан във ... Вашингтон?

Да, остров Сан Хуан може и да не е тропическо убежище, но той с гордост предлага живописен пейзаж, плажове, косатки  и една от най-големите лавандулови ферми в САЩ. Резервата Лайм Килн е идеалното място за наблюдаване на китове, а лавандуловата ферма Пелиндиба ще ви зареди с доживотна доставка на ароматното лилаво растение. Оживеният Фрайдей Фарбър е джакпот от ресторанти и магазини, както и уникални забележителности като 19-акровата скулптурна градина Уесткот Бей Резърв.

5 – Санторини, Гърция (Santorini, Greece)

Дори никога да не сте били на този Гръцки остров в Егейско море, пак щяхте да го разпознае веднага – къщи в бонбонени цветове, издълбани в скалите, сапфирени води, блестящи бели сгради гарнирани със сферични куполи с цвета на бурното небе. Тук ще намерите спокойствие, докато бродите по черни пясъчни плажове или по улиците на някое провинциално село като Имеровили. Прекрасният Оя е световно известен със своите залези, които изглеждат оцветени с всеки нюанс от палитрата на художник.

6 – Исла Мухерес Мексико (Isla Mujeres Mexico)

Isla Mujeres предлага голямо разнообразие от примамливи възможности за любителите на плажа, и е относително благоприятен. Шнорхелиране с тропически риби сред коралови рифове, разходки с каяк в кристално сините води или пък с лодка или сърф по бреговете на бели пясъчни плажове. На сушата, можете да правите слънчеви бани, да се насладите на вкусни морски дарове, танци в латино ритми, обиколка с мотопед или да разхлаждате на бара със свежи напитки.

7 – Муреа, Френска Полинезия  (Moorea, Society Islands)

Най-големият коралов риф екосистема в света всъщност се състои от 3000 отделни рифове. Остров Муреа служи като добър базов лагер за гмуркачите, които искат да се изправят лице в лице с многообразието на живота, което се стрелка сред коралите. Не плувците могат да се насладят на същия парад на поразителни създания от сухата страна на лодка със прозрачно дъно. Образуван, след като половината от монолитен вулкан се разпада в синьо-зеленото море, Муреа е оформен в болезнено изискана форма на сърце остров, който е просто новооткритият рай. Намира се във Френска Полинезия в близост до Таити.

8 – Ко Тао, Тайланд (Koh Tao, Thailand)

Разположен спокойно в залива на Тайланд, палмовият остров Ko Tao получава името си заради изобилието от морски костенурки, които се намират на бреговете му. Бели пясъчни плажове подслонени под стръмните хълмове, някои от които достъпни само с високо проходими превозни средства възнаградени от природата с 300 слънчеви дни годишно ви канят за дълги следобеди на шезлонга.

9 – Великденски остров, Чили (Easter Island, Chile)

Намира се в южната част на Тихия на повече от 2000 мили от чилийския бряг, Великденския остров не е най-лесното място за достигане. Ако ви интересува, най-лесният достъп е по въздух от Сантяго или Таити. Но изолацията е помогнала да се запази 1500-годишното мистериозно общество от вулканични скални скулптури Маои, които са най-основната причина за славата на острова. След като проучите уникалния пейзаж, можете да се отпуснете на плажа необезпокояван и да размишлявате над едно от най-загадъчните места на Земята.

10 – Носи Бе, Мадагаскар (Nosy Be, Antsiranana Province)

Oзначава "голям остров" и това е съвсем точно, Носи Бе е голям остров край северозападното крайбрежие на Мадагаскар. Тук ще намерите вулканични езера, мързеливи лемури, ром дестилерии, Иланг Иланг насаждения и сложни коралови рифове, които буквално молят да бъдат проучени. Ценителите на флората и фауната ще бъдат на седмото небе сред красивата природа резервата Локобе. Любителите на музиката трябва да посетят острова през май за да се докоснат до четиридневния музикален фестивал Дония.

А, сега стягайте багажа и дим да ви няма към някое от фантастичните местенца, които ви показах.