Лили Иванова пяла на плейбек в Кремъл (ВИДЕО)

Примата поздрави Иля Резник на юбилейния му бенефис миналата пролет

"Лили на плейбек?! Никога! Това е невъзможно", тези думи ще чуете от всеки, който прочете подобно твърдение. Е, тя и Бионсе не пее на плейбек, ама и нейните резили видяхме.

През април българските и руските медии обясняваха на дълго и на широко как примата "взе акъла на Кремъл", "Показа крака и глас", "омагьоса Кремъл с гласа си" и какви ли не суперлативи след юбилейния концерт на великия поет и текстописец отбелязващ неговия 75-ти рожден ден.

Единствено скандалите на Иля Резник с Алла Пугачова засенчиха пристигането на Лили в Москва, но все пак изпълненията й не останаха незабелязани.

Някои медии в Руската столица дори си позволиха да спрягат българската поп прима като "новата муза на Иля Резник".

Родните медии пък не пропуснаха да наточат зъби и да заявят, че видиш ли "Лили пя на бивше гадже в Кремъл", ако сте малко по-заблуден и неинформиран читател сте на косъм от мисълта, че Лиленце пиленце е пяла на Путин и следователно е негово бивше гадже... много бивше, но не, има се пред вид Резник.

След като не можаха да изровят друга допълнителна информация от "лагера" на вечната, останалите журналисти написаха гръмкото главозамайващо заглавие "Лили шашна Кремъл с къси панталонки". Ех този Кремъл, ех тази Лили...

Ама това с късите панталонки направо съкрушава, сигурно е , че цяла Москва е "потресена", че една 75 годишна българка може да носи къси панталонки.

Но, тези неща са просто изсмукани от пръстите, защото колегите няма от къде да почерпят информация, тъй като Лили пазеше в тайна всичко около участието си в грандиозния юбилеен концерт продължил над 3 часа.

Хората от обкръжаващата я среда бяха изрично предупредени да не си отварят устите под заплаха от изгонване от "лигата на необикновените". Дори самият Мартин Карбовски стискаше зъби и мълчеше, защото му беше забранено да говори. Лили Иванова наложи цензура на всички.

Тогава през април аз не написах нищо, защото тогава, нямаше нищо за писане, всички тънеха в информационното затъмнение на „неувяхващата” и бе безсмислено да повтарям нещата на колегите и да заемам рекламна площ със снимки свалени от Facebook.

Сега обаче, аз имам какво да ви разкажа за това бъдете внимателни и търпеливи и вижте за какво говоря.

Източник близък до „Кремъл” разкри пред Bulgariautre.bg малко повече подробности от изявата на примата на бенефиса по случай 75-годишния юбилей на руския поет Иля Резник.

„Нашият” човек разкри, че Лиленцето е записало предварително песните, които ще изпее на московската аудитория. Bulgariautre.bg разполага с оригиналните записи направени в София доста преди самия юбилей. Специално за юбиляря Иванова изпълнява любимите му песни на руски, като разбира се думичките са написани от самия него.

Лили настоява да направи записите със своя автентичен български акцент, като се оправдава с думите, "всички знаят, че съм българка, не съм рускиня, ще говоря (пея) руски както мога".

Така и записите са направени "автентични" с типичен твърд български акцент от Кубратския регион.

Любезният ни източник обясни, че има две евентуални причини Лили да запише песните в аванс и да пее на плейбек в червения Кремъл. Едната, е че целият концерт се снима от телевизията и евентуални гафове и грешки ще излязат наяве, затова няма да е зле примата да се застрахова, както правят много мега диви при толкова важни ивенти.

Другата причина обаче е много по-истинска и автентична. Всички сме виждали как „пиленцето” на народа разлиства текстове поставени на статив пред себе си по време на концерти.

Ясно е че с годините Иванова е започнала да забравя текстовете на хилядите песни, които е изпяла. Именно за да не се изложи и да забрави думичките, написани от рожденика Лили Иванова се е застраховала и е записала песните за концерта предварително.

Изпълненията по време на събитието вървят на „фонограма”, а тя само мърда устни и подскача.

Нали не сте очаквали, че в Кремъл Лили ще извади стойката с тетрадката с текстовете?!

Не, никога! Това не е възможно!!!

Ето и "Кремълското" изпълнение записано преди това в София: