За кучетата (в рокли) и хората

Без цензура

26-01-2013, 12:20

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пинчери в одежди лаят от екрана, народът изнемогва

Събота сутрин - любимото време на мнозина. Тежката работна седмица е отминала, поспали сме повече, мързелуваме на дивана.
Последното действие неминуемо е съпътствано от разцъкване на ТВ каналите, откъдето по това време обикновено ни дебнат вихрещи се политици, готвачи със застрашително вдигнат черпак и женски предавания.
Именно такова от последния вид хванах аз по една от националните телевизии, което предизвика у мен смесено чувство на мъка, яд и смях.

Във въпросното предаване задълбочено се обсъждаха последните модни тенденции при... кучетата. Разтърках очи, макар отдавна да бях се събудила. Не, повредата не беше в моя телевизор. Дамите в студиото обсъждаха дрешки за пинчери с най-сериозното изражение, на което бяха способни.

Въпреки че пръстите ме сърбяха да сменя канала, реших да го пооставя още малко, за да видя докъде ще стигне.
За няколко минути се сдобих с изключително важна и полезна информация относно кучешката мода. Имало ежедневни облекла, спортно-елегантни, та дори и сватбени рокли. Ами така, де, ако някое влюбено чихуахуа се реши на тази важна стъпка, закъде без традиционната бяла одежда? Това си е сватба все пак.

Желанието да сменя канала все повече напираше у мен, но се реших на последен мазохистичен  ТВ напън.
В студиото дамите вече бяха три. Към водещата се бяха присъединили две певици, на които броят домашни любимци далеч надхвърля броя на изпетите хитове.
Жениците продължиха да обсъждат кучешките роклички и любимите деликатеси на питомците си.
Междувременно на сцената бяха пуснати да дефилират няколко нагиздени миниатюрни кучета със стреснат поглед. О, Боже, какво гледам?! Не издържах и просто спрях телевизора, че да не ме е яд повече.

Във време, в което много българи мизерстват, лишават се от храна, лекарства, карат зимата със старите си прокъсани ботуши, стоят на студено и работят на две места, за да свържат двата края, по национална телевизия се обсъждат кучешки сватбени рокли.

Не е нормално, съжалявам. Не е хуманно.