Денкова и Стависки греят в олимпийското шоу в Лондон

Арт и Стил

25-06-2012, 16:38

Автор:

Георги Тошев

Всичко от Автора

Албена и Максим ще танцуват върху лед в Градините на Кенсингтън в края на юли

Двукратните световни шампиони Албена Денкова и Максим Стависки се завръщат сред световния спортен елит. Те ще участват в започващата на 27 юли Олимпиада в Лондон. Този път най-успешните български фигуристи няма да бъдат участници в спортни битки, а ще са сред 24-те звезди на кънките, които ще представят грандиозно ледено шоу в сърцето на британската столица. Компания ще им правят още 22–ама олимпийски и световни шампиони, сред които и актуалните в момента Роман Костомаров и Татяна Навка.

Спектакълът е част от грандиозната кампания, която ще популяризира следващата Зимна олимпиада в Сочи през 2014 година. Руските власти не пестят средства, за да покажат на какво са способни, за да превърнат първата след разпадането на СССР Олимпиада в Русия в истинска сензация, пишат британските медии.

В Градините на Замъка Кенсингтън в Лондон се изгражда уникално съоръжение с ВИП-ложи, място за купони и разбира се, грандиозна ледена пързалка. На нея от 26 юли до 12 август ще се представя невиждано до момента шоу върху лед.

Спектакълът струва над 10 милиона паунда, съобщиха организаторите на пресконференция в британската столица. Билетите са по 20 паунда и буквално за дни се разграбиха.

Всеки ден Албена и Максим ще имат по 2 шоута – дневно и вечерно. Желаещите да видят на една ледена пързалка най-големите звезди на кънките се оказаха твърде много. Залата е с капацитет 1200 души. Помпозният "Сочи парк" е разположен в близост до паметника на Алберт. Неговият капацитет е около 10 000 посетители на ден. В изложбената зала ще се рекламират предстоящите Зимни олимпийски игри. Благодарение на най-новата 4D технология  ще има виртуална разходка из Русия, Сочи и  планинския район около Краснодар.

Леденото шоу с участието на Албена и Максим ще е най-голямото, правено извън пределите на Русия. Освен шампионските си титли Денкова и Стависки гарантират качеството си на световни фигуристи и с успехите, които имат през последните години в различни програми и реалити формати върху лед в Русия.

Двукратните ни световни шампиони при танцовите двойки преди време бяха поканени дори в Пхенян за участие в гала по повод 70-годишнината на ръководителя на Корейската народнодемократична република Ким Чен Ир.

Президентът на Русия Владимир Путин все още не е потвърдил официално дали ще присъства на премиерата на грандиозното ледено шоу в Градините на Кенсингтън в дните на Олимпиадата.

Затова пък президедтът на организациония комитет на Зимната олимпиада  Димитри Чернишенко разкри пред журналистите, че Путин е голям почитател на фигурното пързаляне.

Руският парк се организира от фирмата "Евентикат", една от най-големите за ивенти в Русия. Нейният бос Сергей Колушев се похвали, че е подписал договор за 18 милиона паунда. Той потвърди, че ще бъдат спазени всички изисквани на британските закони, за да не се нарушава спокойствието на живеещите в близост до пързалката принц Улиям и съпругата му Кейт.