Веселин Марешки: Оставка за министър Бойко Рашков

След направените две скандални разкрития на депутата Николай Хаджигенов, министърът на МВР Бойко Рашков незабавно трябва да си подаде оставката. За това призова във Фейсбук лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки.

От фейсбук на Веселин Марешки

Министърът на МВР Бойко Рашков трябва незабавно да си подаде оставката след двете скандални разкрития на Николай Хаджигенов. Народният представител от ИБНИ публично заяви, че 13 месеца е издирвал дискове на МВР, съдържащи записи с полицейското насилие от протестите през 2020г. Това означава, че и служебният министър, встъпил в длъжност преди 3 месеца, също е укривал тези дискове.

Второ – Хаджигенов разкри също, че е получил съдействие от МВР едва след съставянето на парламентарна комисия по темата – в края на месец юли. С това отново потвърди, че служебният министър не е съдействал, за да излязат тези записи наяве.

След такова сериозно разобличение, Рашков няма как да остане повече на този пост. На насроченото заседание на парламента за утре, вторник, Рашков трябва да бъде извикан, за да даде обяснение защо е прикривал тези дискове и не е съдействал своевременно за разкриването на истината.