Илиян Василев: ИТН ще танцуват само едно лято - bulgaria.utre.bg

Илиян Василев: ИТН ще танцуват само едно лято

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
29 юли 2021, 15:59 | bulgariautre.bg

От Фейсбук профила на анализатора Илиян Василев

Само ползи виждам в изясняването на позициите на ИТН чрез форсирани ходове. Изявата на Тошко Йорданов, в комбинация с изказването на финансиста на ДПС Йордан Цонев е железен знак, че има координация в отхвърлянето на Асен Василев за министър на финансите. Едновременно признават че са го канили, дори за вицепремиер, но сега изведнъж бил откраднал интелектуална собственост, демек неморален е. За вицепремиер е ОК, но за министър на финансите не.

Сега били проучили. Асен Василев няма ход да ги съди за клевета, защото това отнема време.

Слаби играчи се тези от ИТН и като нищо ще си съсипят партията, само защото са обещали да дадат на ДПС каквото им се полага. За това и никой от тях не се изказва от трибуната, не участват в дебати, не отстояват позиции, тънат в самоналожена мъгла.

За това им трябва и те да посочат министър на финансите одобрен от ДПС, защото там е НАП, там са Митници, там са бюджетни средства. Баницата и порциите, чрез които се възпроизвеждат статуквото.

Мисля, че водят ИТН към ритуално самоубийство, и то не защото някой им пречи да си направят правителсто и нито ДБ нито ИБГНИ се натискат за министерски места.

Има огромна разлика между това да не искаш места /проактивно търсене на участие във властта/ и червени линии /това да не позволиш на ИТН да подмени за пореден път протестите и да обслужи с "коректни" министри ДПС.

Добре е, че и БСП не хвана на играта.

Аз лично нямам нищо против да си продължаваме с този служебен кабинет. Ама нищо.

Със слаби карти Слави играе. Разликата между предишните избори и сегашните е че хората видяха зависимостта от ДПС. Избирателите ще ги накажат.

И така ИТН ще танцуват само едно лято.

Демокатична България на следващите избори ще качи и то сериозно.

И като гледам самоубиха и следващия си премиер и кабинет.

Както казах много добра вест. Нови избори? Заради ДПС? Няма проблем.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета