Тошко Йорданов споделя фалшиви новини

Математикът Петър Велков направи скандални разкрития за представителя на „Има такъв народ“ и председател на ПГ на партията в последния парламент Тошко Йорданов.  Велков показа как бившият депутат от партията на Слави споделя фалшиви новини, свързани с починали българи след ваксинация срещу COVID-19.

Ето какво написа Велков по въпроса в профила си във Фейсбук:

„Единият, споделящ тази фалшива новина и ужасна пропаганда, струваща човешки животи (първата картинка), е Тошко Йорданов - един от бъдещите най-важни хора в държавата.

Вторият (с акаунт Вещицата), на когото е туитът, споделян от Йорданов, е едно от водещите лица на Мая Манолова и Бабикян - Станислав Трайков.

Третото лице (втората снимка) всички знаем кое е - един от реномираните български лекари, базиращ мнението си на данни - д-р Александър Симидчиев.

Д-р Александър Симидчиев: „Вече след почти 2 милиарда приложени COVID-19 ваксини по света, за всички непредубедени стана ясно, че въпреки скоростта на одобрение, в човешката история не е имало по-ефективно и безопасно средство за справяне с разразяваща се пандемия. Всичко това е благодарение на систематичното прилагане на съвременната медицинска наука.“