„ПИК“: Карантината на Слави изтече - ще възкръсне ли на Лазаровден или…

Навръх Лазаровден, който православните християни отбелязваме днес, изтича карантината на лидера на ИТН Станислав Трифонов, съобщава ПИК. Тестът му, който показа, че е позитивен за коронавирус е направен на 10 април, след което той бе карантиниран. Срокът е 14 дни според здравните разпоредби и от днес Трифонов вече може да се завърне към обществения и социален живот.

От него обаче няма ни вест, ни кост. Шоуменът-депутат се появи за няколко минути онлайн на старта на новото Народно събрание, за да се закълне, но там се видя единствено как с мъка се изправи, за да изслуша на крака химна. Не стана ясно обаче нито какво планира като лидер на втората политическа сила, нито какви са намерения му за съставяне на кабинет. А не на последно място и какво е здравословното му състояние и дали то му позволява да изпълнява функциите, с които е натоварен от избирателите си - ако не да управлява, защото все пак е втори след партията на Борисов, то поне да е основен коректив и опозиция.

По всички тези теми упорито мълчат и всичките му съпартийци и повтарят само, че искат да спазват реда и да оправдаят доверието на избирателите си, макар на практика да правят точно обратното. До днес коронавирусът бе оправдание за него да не се показва, макар и карантината да не е основание да мълчи, тъй като има хиляди начини да говори дистанционно или поне да коментира актуални теми писмено. Днес обаче отпада дори и тази опорка, позволяваща му да се крие.