Веселин Василев: Инвестициите в спортната инфраструктура трябва да продължат

"Всеки лев, инвестиран в спорта, спестява 3 лева на здравеопазването", смята спортният деятел

"Най-много обещават тези, които нямат намерение нищо да изпълняват и тези, които имат минимални шансове изобщо да влязат в парламента, а камо ли да управляват. Това са безотговорни маргинали в политиката. Лесно се обещават неща, които знаеш, че няма ти да изпълняваш...", споделя спортният деятел Веселин Василев, който е и организационен секретар на общинската организация на СДС-Варна.

"За съжаление има една немалка група хора, най-вече неграмотни и нискообразовани хора, които на всички избори лесно биват манипулирани. Иначе българинът е мъдър и прагматичен човек, и залага на сигурното, предвидимото, стабилното управление. Точно това показва ГЕРБ. Без резки завои, без революции, без скандали.", допълва той.

"В кампанията си извеждаме като мото по-малко държава, по-ниски данъци, по-високи доходи и пенсии. Ако мога с две думи да отговоря, съсредоточени сме върху икономиката и реформите. Реформи в областта на здравеопазването, правосъдна система и социална политика.

Реформи се правят, когато обществото е готово за това, когато има широко съгласие и всеки е готов да изтърпи определени неудобства, ограничения, а партиите имат куража да платят и политическата цена.

По това какво е отношението на обществото към хората с увреждания може да се съди за степента на развитие на демокрация и морал в една държава, а ние сме длъжници към тези хора. При съставянето на бюджета това трябва да бъде точка първа! Основен приоритет трябва да продължи да бъде и спортът. Инвестициите, които бяха направени в бази и спортна инфраструктура от правителството на ГЕРБ и най-успешният спортен министър г-н Красен Кралев, трябва да продължат и да се реализират в още по-големи мащаби. Всеки лев, инвестиран в спорта, спестява 3 лева на здравеопазването.", казва още Веселин Василев.

Източник: varnautre.bg