Доц. Мангъров: Цветанов в най-добрия случай може да бъде директор на спортно училище

Мангъров заяви, че не обича политици като Цветанов: "Хора като вас не чуват какво им се говори!"

Доц. Атанас Мангъров влезе в директен сблъсък с Цветан Цветанов в ефира на bTV. Провокира го въпрос от Татяна Дончева, която реши да попита доцента дали обича политици, които не просто пускат отпред пиар експертите, а се крият зад тях. Тогава Мангъров изригна безпощадно, обръщайки се към председателя на „Републиканци за България“: "Не обичам такива политици. Ето за пример г-н Цветанов. Казано е - гледай в корена. Той през 87 година е назначен като шофьор в 7-мо главно управление, защото е завършил спортно училище. И е назначен като шофьор в изчислителния център на МВР. 5 години по-късно г-н Цветанов завършва ВИФ и става учител по физкултура, а 9 години след това става полковник в МВР и после министър на вътрешните работи, зам.-кмет по сигурността в София и пр. Може ли човек с такава основа да върши всичките тези неща? Той по своето образование би бил в най-добрия случай един директор на спортно училище“, категоричен беше доцентът. 

Цветанов опита да се защити като заяви, че няма книжка и няма как да бъде шофьор. Мангъров обаче допълни: „Точно за това става дума, защото точно хора като вас не чуват какво им се говори, те знаят всичко!“.

Иначе Мангъров отново обясни, че трябва да се сложи ред с епидемичната криза и разкритикува решението всеки регион да взима самостоятелни решения. Кандидатът на АБВ допълни, че ваксините ще решат кризата, стигало да ги има. "Ние сме суверенна страна, нищо че сме в ЕС. Ако искахме да вкараме ваксини, щяхме да го направим, както други страни", смята той.

Доцентът определи мерките като безсмислени и заяви, че трябвало да се премахнат. Като пример за успешно справяне с COVID кризата посочи щатите Тексас и Уайоминг. Мангъров отново каза, че мерките трябва да се отменят и всичко да се отвори.