Жителите на Ченгене скеле: Христо Иванов явно не е добър юрист - bulgaria.utre.bg

Жителите на Ченгене скеле: Христо Иванов явно не е добър юрист

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
21 януари 2021, 13:20 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    Да, България

Не ГЕРБ, а жителите на рибарското селище Ченгене скеле са инициаторите за промените в Закона за морските пространства, за които лидерът на "Да, България" Христо Иванов твърди, че ще предпазят незаконна постройка на плажа в парка Росенец до летните сараи на Ахмед Доган. Това обясни пред "24 часа" председателят на сдружение "Морски сговор" Димитър Янчев.

"Христо Иванов просто си съчинява. Явно не е добър юрист или пък има желание за политическа изява, която да му осигури пиар. Имаме толкова задълбочен анализ преди да внесем документацията, че това касае само и единствено обекти, които имат влезли в сила общ утройствен план, подробен устройствен план и селищно образование. Това са трите главни условия и те са посочени в нашето предложение. Не може Христо Иванов да твърди, че сараите на Доган са в селищно образование. То не съществува там, а при нас е влязло решение в сила и е вписано в "Държавен вестник".

Когато вземете всички описани условия от това наше предложение, излиза само и единствено, че няма друго селище на територията на България, което да отговаря на тези всички условия, освен Ченгене скеле", обяснява Янчев, който е жител на Ченгене скеле и от години се бори то да бъде защитено от закона.

До законовите текстове жителите на рибарското селище стигат след години в срещи с юристи. "Успяхме да изготвим тези текстове, които благодарение на отзивчивостта на някои народни представители входирахме в парламента", казва още председателят на "Морски сговор" и добавя, че мотивите към текстовете ще бъдат представени лично от него в комисията по земеделие.

Той си спомня, че десетки пъти през годините е имало опити за събарянето му, но благодарение на бургаската общественост, популярни българи като Стефан Диомов, Тони Димитрова, Петко Бочаров и организации като "Грийн Пийс", селището се е запазило до днес. "Правихме живи вериги, понабиха ни малко, спираха ни тока и водата, но до ден днешен преминахме през много такива перипетии", казва още председателят на "Морски сговор".

Източник: 24chasa.bgКоментари (1)

Потребител
Георгиев
Христо Иванов просто е завършил право, той никога не е упражнявал професията на юрист, няма и ден трудов стаж по специалността... именно затова беше и заличен от регистъра на действащите юристи в България! Но затова няма да прочетете в изданията на олигарха Иво Прокопиев, нито да говорят по темата в удобната bTV! Защо ли?
22 януари, 17:30 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета