Велева: Христо Иванов реагира неадекватно, объркано, смущаващо - bulgaria.utre.bg

Велева: Христо Иванов реагира неадекватно, объркано, смущаващо

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
11 август 2020, 12:24 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    Фейсбук

Валерия Велева, Епицентър.бг

Христо Иванов яхна протеста заедно с мутри, бетонира премиера Борисов и взривява възможността на БСП да се прояви като алтернатива на статуквото.

Това е ретроспекцията на ситуацията в държавата след днешните разкрития за топлата връзка между лидера на „Да, България” Христо Иванов и водача на бившата СИК групировка Младен Михалев-Маджо.

Да, никой не очакваше това.

Взривяващо е!

Среднощният разговор на провъзгласилия се едва ли за бъдещ премиер Христо Иванов с бившия депутат от НДСВ - сикаджията Димитър Ламбовски, е повече от скандален. Може да е провокация, може умишлено някой да вкарва името на Младен Михалев-Маджо в протеста, но Христо Иванов реагира неадекватно, объркано, смущаващо.

От разговора разбираме:

- че протестът умишлено се превръща в метеж;

- че има завера между надигналата глава костова десница и групировката СИК;

- че след оставката на Борисов, задачата е да бъде „изчегъртан” Гешев;

- че следва разправа с ДПС и Доган;

- че предстои „изтърбушване” на държавната администрация.

Оттук пък следва:

- че протестът не само реанимира проваления политик и правосъден министър Христо Иванов, но заедно с него към бъдещата власт са се устремили и последните аватари от мутренските времена на България – Васил Божков и Младен Михалев-Маджо;

- че Мая Манолова, Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков, ако не са наясно с това, то са подгряващата група за новото Задкулисие, което се готви да управлява България;

- че съсипалата страната ни костова десница, която все не може да си намери нов лидер, се опитва да направи такъв Христо Иванов, който обаче носи всички пороци на прехода – зависимост от мутри, тайни договорки, реваншизъм, безпринципност;

- че сектантската групичка около Христо Иванов умело използва опозиционността на БСП за своите си цели и фактически размиват нейните послания за промяна;

- че призивът на БСП и на Радев „Мутри, вън” се отнася със същата сила и за водачите на протеста.

Така само за месец бунтът на интелигентните млади българи, гневни от действията на "мафиотизираното" управление, искащи нов ред и нова държава, се превърна в политическа платформа за овладяване на държавата от остатъците от подземния свят.

Този протест не си роди автентични лидери, той е обязден от Христо Иванов и „Отровното трио”, които имат една-единствена цел – завземане на властта и това че изкристализира. Но нито един от тях не може да претендира за моралния облик на държавата, те не могат да родят алтернатива, те излъчват реваншизъм, както се видя и от разговора на Христо Иванов с Ламбовски, и това блокира процесите на промяна.

Това прави и задачата на БСП много трудна.

Защото БСП първа заговори за мутризацията и задкулисието в държавата, а сега на хоризонта се задават нови мутри и ново задкулисие и те не могат да бъдат заедно с тях в един протест.

Преди три седмици написах: Ако протестът не роди своите автентични водачи, ако не конкретизира исканията си отвъд оставките на Борисов и Гешев, ако тези образовани млади хора не покажат какво ще правят след оставките, и най-важното как ще го постигнат и с кого - бунтът им ще бъде превзет.”

Е, днес стана пределно ясно, че протестът е превзет!

Младите са фон за политическите аспирации на старите – изхабени и провалени политици. Нито едно лице от протеста не доби публичност, не се открои като оратор, като водач, като нова фигура, която може да е алтернатива на статуквото.

С действията си Христо Иванов и "Отровното трио" опропастиха протеста, употребиха го , мутризираха го и фактически подпомогнаха Борисов и ГЕРБ - дадоха им възможност да видят, че срещу себе си имат едни вманиачени от омраза и чувство за мъст хора, които случайността е изтикала на преден план, за да лъсне тяхната несъстоятелност

За съжаление, огромната част от протестиращите не разбират игрите на това задкулисие, които ще потопят в безсмислие основателните им искания и вече размиват енергията на протеста. Без организирана, осмислена опозиция на статуквото промяна не може да дойде.

Колкото по-бързо младите на площада осъзнаят историческата си мисия и тежкия път, по който поемат, толкова по-енергично ще могат да уплътнят бунта си с онези задължителни за успеха му принципи. Иначе ще бъдат грозно излъгани.

Но след всичко, което се случи снощи – първата работа на протеста е да изгони Христо Иванов.

Ако иска да тръгне на чисто.Коментари (4)

Потребител
Петър
Така е, защото го изловиха, че едно говори, но друго мисли и върши, този слуга на мафията.
13 август, 06:55 ч.
Потребител
йори
Хванаха го по бели гащи, как да реагира. Прави се на мъж, ама се вижда, че е една обикновена кукла на конци.
12 август, 23:08 ч.
Потребител
Данчо
Ами какво да каже Христо Иванов? Поне е усвоил маниера на Тодор Живков за работа с олигарсите! Не им се обажда той лично, ами им звъни негов приближен като Ламбовски!
12 август, 16:49 ч.
Потребител
Киро
Не ми се мисли Христо Иванов още колко топли връзки има освен Маджо! Объркан е, защото хем се бори за власт, хем сам си вкарва само автоголове!
12 август, 16:17 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета