Машина за пропаганда: Как побой от 2015 беше представен за полицейско насилие на протеста - bulgaria.utre.bg

Машина за пропаганда: Как побой от 2015 беше представен за полицейско насилие на протеста

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
18 юли 2020, 12:08 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    bTV, кадър

Самият студент, за когото се смята, че е бит пред МС, се появи вчера в БТВ във видимо добро здраве

Няколко дни Фейсбук беше заливан със снимка на пребито момче, за което се твърдеше, че е в изключително тежко състояние и според някои публикации – дори мъртво, след побой от полицаи. Версията: студент от Хага, без никакви провокации от негова страна, е пребит до смърт от полицията, защото протестирал пред Министерски съвет.

Фейсбук

Родителите на студента не слизаха от ТВ екрана и обясняваха, че синът им е в неврохирургията на „Пирогов“ с тежко комоцио, множество кръвонасядания, охлузвания и след три припадъка. Момчето било пребито, без да е проявило агресия спрямо униформените, твърди бащата. Освен това цяла нощ не му била оказана медицинска помощ, въпреки че майка му, която е хирург - д-р Димитрова, е установила лично тежкото му състояние.

Статия от мрежата

Освен телевизионните разкази на родителите, Фейсбук и медии бяха заливани със снимката на младежа – и нито родителите, нито питащите ги журналисти, видяха смисъл да уточнят пред обществото, че всъщност будещият симпатии към тях и омраза към полицията кадър изобщо не е на сина им.

Първи тежки съмнения се появиха едва вчера, когато полу-мъртвият, целият охлузен и посинен младеж се появи пред БТВ без видими следи от побой по главата и лицето.

Студентът само седмица по-късно

Истинската история зад снимката също е известна и развълнува дълбоко българското общество само преди 5 години. Тогава 16-годишният Румен Койчев за малко да изгуби живота си след бой между фенове на Ботев и Локомотив Пловдив.

Пострадалият младеж имаше травми по главата, спукана устна и разрез на клепача. При зверския побой животът му висял на косъм, тъй като момчето си ударило главата в стена и си глътнало езика. Лечението му отне месеци.

Източник: tribune.bg

МултимедияКоментари (2)

Потребител
mitko
Platen lainar
27 юли, 07:26 ч.
Потребител
пепо
Деееба и мърсола ! Марш към Хага,боклук !
19 юли, 08:29 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета