Някогашните мутри в България щяха да се срамуват от Румен Радев

Общество

14-07-2020, 00:05

Снимка:

президентство, пресцентър

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Божидар Статев, Фейсбук

НЯКОГАШНИТЕ МУТРИ В БЪЛГАРИЯ ЩЯХА ДА СЕ СРАМУВАТ ОТ РУМЕН РАДЕВ

Много пъти съм писал, че Румен Радев е простак. И съм доказвал, че е простак. Но това, което направи в четвъртък и петък, показа, че е изключително вреден за държавата, тъй като е откровен българомразец. Той нарече България мутренска държава, която се управлява от корумпирани хора, а прокуратурата обяви за мафиотска шайка. Като и двата пъти звърши идиотските си речи с:"Мутрите вън".
С това изявление той обиди всички българи, които подкрепят политиката на Бойко Борисов. И разбира се, ще го опровергая с факти. Както съм го правил винаги.

И тъй като съм една от тези "мутри" ще си позволя най-напред да се защитя. Завършил съм българска филология в най-стария и престижен университет в страната "Св. Климент Охридски". Преподавали са ми велики човеци като академиците Петър Динеков и Владимир Георгиев, професорите Людмила Стефанова, Иван Славов и Мирослав Янакиев. И още други великолепни учени. От тях съм научил, че всеки българин трябва да обича от цялото си сърце България и да не позволява родината да страда. Като волейболист съм защитавал името на България. От Балканите, през Европа та чак до Куба и Бразилия. С моите съотборници много пъти сме задължавали стотици хиляди да стават прави, за да слушат българския химн, когато се вдига родният трибагреник. Като спортен журналист не съм си позволявал да разпространявам лъжи, макар че съм допускал грешки - на имена, на резултати и други човешки пропуски. Не съм се срамувал да се извинявам.

Пиша ги всичките тези неща не да се хваля, а защото ми е много по-лесно да защитя образа на стотиците хиляди "мутри", които като мен подкрепят ГЕРБ.

Защото е подло да бъде обявен за "мутра" двукратният олимпийски шампион в кануто Николай Бухалов от партия "Кауза Пловдив", който работи заедно с ГЕРБ за доброто на България и Пловдив. Ами легендата Христо Стоичков, който е приятел на Борисов, или депутатът генерал Константин Попов, един от най-големите бойни летци. Да не говорим за големия хирург генерал Венцислав Мутафчиски, за обичания от всички актьор Христо Мутафчиев. Ами какво ще кажат филибелите, които направиха Пловдив Европейска столица на културата и превърнаха града под тепетата в мотора на българската икономика. Дали обаче ще преглътнат обидата. Списъкът може да бъде безкраен и се извинявам, че нямам възможност да уважа всички.

Сега ще "дам думата" на Румен Радев. Какво направи този срамен президент за България през 4-те години от стъпването си на тази длъжност. Абсолютно нищо, освен да оплюва държавата. И да говори за корупция без нито едно доказателство.

Всичко, което се случи в четвъртък и петък, категорично доказа, че най-голямата мутра в най-новата история на България е именно Румен Радев.

По време на двата протеста пред президентството Радев беше подкрепян от кралицата на сводниците Мая Манолов, от Румен Гечев, който като икономически министър държеше гладни българските деца, от депутата Крум Зарков, чийто дядо Леонид Кацамунски е бил легендарен генерал от ДС. И други червени "честни патриоти". А през двата дни се чувстваше присъствието на избягалия от правосъдието в Дубай с 18 обвинения за престъпления Васил Божков.

Всички видяха какво се случи в петък. Платени шпицкоманди са опитаха да атакуват митингуващите гербаджии, които с нищо не провокираха отсрещната страна. Хора, запознти с подобни сценарии, са категорични, че само професионализмът на полицията е предотвратил чудовищни погроми и опасности от убийства.И добре, че униформените на са отвръщали на провокациите на платените бандити, въпреки че са били замеряни със стъклени бутилки и камъни. Полицаите са спасили и пътуващите в атобусите за родните си места гербаджии. И всичко това със знанието и поръчителството на Радев, категорични са хората на Борисов. Нещо повече, от ГЕРБ са помолили Радев да се намеси и да предотврати тази вароломеева вечер, но той отказал. Нещо, което може да направи само един изрод.

И се сещам за годините, когато в България наистина шетаха мутри. Но тези момчета имаха някакво тяхно разбиране за достойнство и морал. Нито веднъж не се чу да са пострадали невинни хора или малки деца. Въпреки честите пукотевици. И никога не са посягали на държавата. Сигурен съм, че такъв мръсник като Радев бързо е щял да бъде обруган и изритан на улицата от тогавашните мутри. Защото в петък вечерта имаше голяма опасност да пострадат деца от атаките на шпицкомандите!

Какво да кажа за финал. Ами някогашните мутри имат по-голяма чест от тази срамотия, наречена президент.