Г-жо Нинова, „афганистанците“ са изпълнявали поръчки на Весела Лечева през 2008 г. - bulgaria.utre.bg

Г-жо Нинова, „афганистанците“ са изпълнявали поръчки на Весела Лечева през 2008 г.

От блогa на
Bulgariautre
Bulgariautre
Всичко от автора
22 ноември 2019, 21:18 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    Корнелия Нинова/Фейсбук

След днешната провокативна изява на лидерката на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна екипът на Tribune.bg потърси информация както относно въпросната фирма, която работи в България от 25 години, така и за подобни на посочения от г-жа Нинова казус.

Използвайки неразумно минутите, отредени за парламентарен контрол, водачката на социалистите реши да изрази възмущението си, че Българският футболен съюз били поръчали “униформи” от Афганистан с пари от държавния бюджет. Нещо повече – Нинова обвини лично премиера Борисов за това и за още редица грехове в нарочна декларация.

Всъщност Корнелия Нинова може би не прави разлика, но “униформите” на спортистите се наричат екипи. Както по-рано писахме тези спортни екипи по Програмата за развитие на детския футбол са закупени след изрядно изпълнени обществени поръчки, проведени в съответствие със закона. Дискриминационното определение, използвано от Нинова, че ставало дума за афганистанска фирма-фантом, също се оказа дълбоко невярно

Проверката ни показа, че една от най-приближените депутатки на Корнелия Нинова, която еднолично червената лидерка издигна за кандидат-кмет на Велико Търново, също е одобрявала договори на БФС с “афганистански фирми-фантоми”.

Разполагаме с копия на отчети и договори, подписани по времето, в което Весела Лечева е била начело на Държавната агенция по младежта и спорта - ДАМС (Днес Министерство на младежта и спорта).

В един от документите е видимо, че със заповед на Лечева от 2008 година с цел реализацията на “Програма за организиране и провеждане на детско-юношески турнир по футбол -2008” между ДАМС и БФС се сключва договор за 100 000 лева. С тези средства трябва да се закупят топки, футболни екипи, награди, както и да се обезпечи цялостно провеждането на въпросния турнир. В част от разписките от тази и следващи години фигурират афганистански фирми, които са доставили топки и футболни екипи. Под контрола на госпожа Лечева, разбира се.

И така, госпожо Нинова, обърнете се към вашата приятелка Весела Лечева – нека тя да ви обясни има ли фирми на афганистанци-фантоми, които снабдяват БФС с “униформи” с държавни пари. Защото именно г-жа Лечева е първият спортен министър, признал фактури от афганистанци. В което няма нищо лошо, стига да се спазва законът.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета