РАЗКРИТИЕ: Ето феновете, които вкараха България в расистския скандал (видео)

Спорт

15-10-2019, 10:47

Снимка:

Twitter

Автор:

NovSport

Всичко от Автора

Мачът между България и Англия беше пред прекратяване, което щеше да доведе до ужасяващо тежки последици за родния национален отбор. Причината беше тази, от която островитяните се опасяваха и преди самото начало на двбуоя - расизъм. 
На два пъти срещата беше прекъсвана, а дикторът на Националния стадион "Васил Левски" се обърна към шепата привърженици, които обиждаха англичаните на расистка основа да прекратят позорното си дело. Ако имаше и трето прекъсване от рефера Иван Бебек, мачът щеше да приключи предварително, България да падне служебно с 0:3, а и да бъде застрашена от изхвърляне от квалификациите. 
И докато мнозина български запалянковци се усъмниха, че англичаните имат основания да се чувстват обидени заради расистки скандирания, британската телевизия ITV, която излъчваше пряко битката на Острова, показа ясно кадри, на които се виждат и чуват скандиранията. 
Въпросното видео ясно показва лицата на извършителите на гнусните деяния. Освен издаването на маймунски звуци, някои от запалянковците са вдигнали и ръце в нацистки поздрав. Уловен е и моментът, в който Тайрън Мингс се обръща към рефера, за да му каже, че е бил обиден на расистка основа. 
Вижте и видеото от английската телевизия, както и лицата на типовете, които лепнаха това срамно петно на цяла България: