Йорданка Фандъкова планира 4 нови технологични зони (видео) - bulgaria.utre.bg

Йорданка Фандъкова планира 4 нови технологични зони (видео)

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
09 октомври 2019, 09:59 | Bulgariautre

Кметът изтъква, че в София се превръща в дигитален център като 90% от IT компаниите в България работят в града

Създаване на 4 нови технологични индустриални зони в София обещава кметът на града Йорданка Фандъкова. В клип във "Фейсбук" кандидатът за нов мандат на ГЕРБ и СДС на Местни избори 2019 споделя, че голямата ѝ цел в следващите две години ще бъде привличането на на стратегически инвеститори във високотехнологичното производство.

"Това ще бъде и допълнителен стимул за бизнеса, който успешно работи в града и за нови компании, които да изберат София", казва Фандъкова. Тя припомня, че в предизборната ѝ платформа е записано и построяване на нов корпус, в който ще могат да отворят филиали престижни международни училища и университети. Градоначалникът изтъква, че в София се превръща в дигитален център като 90% от IT компаниите в България работят в града.

"Работим за това София да е сред водещите европейски градове с мрежи от ново поколение, които предоставят нови услуги за гражданите и бизнеса. С участието си в София Тех Парк работим за модерни градски решения и развитие на научния потенциал", казва още Фандъкова.

 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета