Антон Тодоров: Сътрудник на Държавна сигурност ще ръководи „обществената“ телевизия на БСП

Политика

28-09-2018, 10:01

Снимка:

Фейсбук

Автор:

България утре

Всичко от Автора

Експертът освети любопитни факти от биографията на Любомир Коларов

„Ето кой ще ръководи "обществената" партийна телевизия на БСП. Това е архиперверзно:
Любомир Коларов (1943) е бил секретен сътрудник "Павел" на ПГУ, вербуван през август 1982 г. и регистриран през януари 1983 г. Неговото дело от един том е било унищожено в НРС по предложение от 30 юли 1990 г., е установила комисията при обработка на регистрационните дневници.“ Това написа в профила си във Фейсбук експертът към ГЕРБ Антон Тодоров.

Той освети интересни факти от биографията на Коларов.

Коларов е бил главен редактор в БНТ в периода август 1991г. – април 1992 г. Той е завършил държавния университет в Москва, специалност радио и телевизия. Работил е като кореспондент на БНТ в Москва и в редица страни от третия свят. По време на правителството на Жан Виденов (БСП) заема поста председател на Комитета по пощи и далекосъобщения с ранг на министър. Бил е и член на Висшия партиен съвет на БСП, по времето на Виденов.

„В средата на 90-те години името му беше свързано с групировката „Орион”, ръководена от Румен Спасов, син на бившия първи зам.-министър на Комитета за държавна сигурност ген. Мирчо Спасов и дясна ръка на Живков. Любомир Коларов е председател на фондация „Героите на България”, под чиято инициатива се възстановяват паметници на опълченци и на руски генерали от Руско-турската война с финансовата помощ на правителството на Русия", допълва Тодоров.