Нинова сърдита на ТВ „Европа“; Шефът на медията: Бих си разплел чорапите

Социалистите са пословични в медиите с периодичните си сръдни към определени журналисти

Депутатите на БСП имат вето върху разговорите с журналисти от ТВ „Европа“. Това става ясно от статус във Фейсбук на изпълнителния директор на медията Георги Харизанов. Причина за тоталното ембарго са „някакви емоционални травми“, които Нинова претърпяла от публицистиката по телевизията.

„За съжаление точно сега не нося чорапи, иначе моментално бих ги разплел. Особено по повод на сбирщина от политически инвалиди, които редовно и зрелищно падат жертва на четящите и мислещи журналисти като Георги Коритаров. А иначе в моменти като тези се замислям кое от двете е по-умряло: Социализмът или политическото бъдеще на Корнелия“, пише Харизанов.

Подобни действия от страна на столетницата в никакъв случай не са прецедент. Участията на техни представители периодично секват в определени предавания  и при конкретни журналисти. Социалистите са склонни периодично да се обиждат на някой по-остър въпрос, което се отразява в цялостното присъствие на партията в следващите месеци.

Самата Нинова нееднократно е показвала себе си като ранима душа. Култов е случаят отпреди няколко месеца, когато заедно със заместника и Кирил Добрев заведоха дела срещу „Поглед.инфо“ за „обиди“ и „кошмарни сънища“.

Те подадоха два отделни иска - Нинова за 120 хил. лв., а Добрев - за 100 хил. към главния редактор на медията Румен Петков.

Казусът е безумен, защото „Поглед.инфо“ не е обикновен интернет сайт, а една от най-авторитетните трибуни на лявата идеология у нас, в който пишат доказани авторитети с леви възгледи, в това число и журналистът и депутат от БСП Александър Симов.

В иска на Нинова се казва, че „след всяка статия у мен се натрупва напрежение, тревога, гняв и възмущение, предизвикани от разпространените неверни факти и обидни квалификации по повод на моята личност и моята работа като председател на БСП. Процесните статии предизвикаха стрес и притеснения да не би хората да им повярват. Не мога да спя спокойно през нощите, защото мисля за статиите и за широкия отзвук, който те имат в обществото. Поради безсънието, през деня се чувствам отпаднала и ми е трудно да се съсредоточа върху работа си. Постоянно съм в лошо настроение, затворих се с в себе си, нямам желание да се срещам с приятели и познати, защото се чувствам потисната. Една част от колегите ми в БСП се отдръпнаха от мен вследствие на публикуваните в сайта www.pogled.info статии. Усещам промяна в тяхното отношение спрямо мен, защото избягват да общуват с мен, не ме канят на извънпартийни събирания“, описва самотата си лидерката на БСП.

Червените категорично са доказали, че ранимите им души не прощават нито на чужди, нито на свои. По отношение на наказанията към собствените им хора, абсурдът с „Поглед.инфо“ даже не е върхът на сладоледа.

Все пак левицата спретна интрига на шефката на партийния официоз в. „Дума“ и Корнелия Нинова лично я уволни по скандален начин.

Главната редакторка Таня Генова-Джаджева беше отстранена в пълно противоречие с устава на социалистическата партия, който предвижда смяната да се извършва от Националния съвет. На въпрос на журналисти какви са мотивите на Нинова да уволни журналистката, тя отговорила „Оставете ме да си направя екип“.

Таня Генова-Джаджева е дългогодишен журналист, който беше близък сподвижник на покойния Николай Добрев. А в сегашното ѝ уволнение участва и синът му Кирил Добрев. Всъщност именно той завири интригата заради негова снимка във вестника, която не одобрява.